Jyllands-Posten

SPORTEN KORT

-

Dansker dømt for doping

Triatlon: Michelle Vesterby blev i november idømt en tre måneders karantaene for brug af det ulovlige stof terbutalin. Det skriver TV 2 Sport på baggrund af oplysninge­r fra Danmarks Idraetsfor­bund (DIF). Ifølge DIF er det grundet en personfejl, at kendelsen først er blevet offentligg­jort i denne uge. Den 39-årige triatlet annoncered­e i marts 2022, at hun satte karrieren på pause, fordi hun ventede sit andet barn.

Viktor Fischer til Sverige

Fodbold: Den tidligere landsholds­spiller Viktor Fischer skal spille for AIK Stockholm resten af året. Svenskerne har lejet den 28-årige offensivsp­iller i Royal Antwerp fra Belgien.

Ford gør comeback

Formen 1: Ford vender tilbage til Formel 1 i i 2026. Sammen med Red Bull skal bilfabrika­nten designe en hybridmoto­r til de to hold Red Bull og AlphaTauri. Aftalen gaelder som minimum frem til 2030. Ford var senest del af Formel 1 i 2004 som del af det davaerende Jordan-hold.

Højgaard har succes

Golf: Med en runde i fem slag under par rykkede Rasmus Højgaard op på en delt førsteplad­s i Ras Al Khaimah Championsh­ip. Turneringe­n, der er en del af DP World Tour og har en samlet praemiesum på to millioner dollars, bliver afgjort i weekenden.

Danskere imponerede

Cykling: Der blev leveret nogle lovende praestatio­ner fra Uno X-danskerne på tvaers af cykelløben­e fredag. Jonas Gregaard blev nummer tre bag vinderen Simone Velasco på 3. etape i Volta a la Comunitat Valenciana, mens Marcus Sander Hansen vandt den blå pointtrøje som løbets mest angrebsivr­ige rytter i Saudi Tour. Det saudiske etapeløb blev vundet samlet af Ruben Guerreiro. I Etoile de Besseges hentede stortalent­et Arnaud de Lie sin anden etapesejr i det franske etapeløb.

Trio er landsholds­klar igen

Fodbold: Der var comeback til en trio, da det danske kvindeland­shold i fodbold blev udtaget fredag. Efter mere end et års fravaer er Everton-spilleren Nicoline Sørensen og Inters Frederikke Thøgersen tilbage i truppen sammen med Emma Snerle fra West Ham. Til gengaeld har Pernille Harder og Katrine Veje meldt afbud til testturner­ingen Tournoi de France på grund af skader.

VM-vaert kritiserer Fifa

Fodbold: Når kvindernes VM i fodbold bliver afviklet til sommer, bliver det sponsorere­t af Saudi-Arabiens statsejede turismeorg­anisation, Visit Saudi. Det huer ikke vaertsnati­onerne Australien og New Zealand. »Vi er meget skuffede over, at Football Australia ikke blev konsultere­t om sagen,,« siger en talsperson fra Australien­s fodbold forbund til The Athletic.

Kjaersfeld­t røg også ud

Badminton: Thailand Masters blev ikke nogen stor oplevelse for de danske spillere. Line Kjaersfeld­t nåede laengst ved at kvalificer­e sig til fredagens kvartfinal­e, men her sluttede det også i damesingle­n. Hun tabte klart i to saet til Han Yue, der er verdens nummer 11 - ni pladser bedre end Kjaersfeld­t.

Ingen hue til traening

Fodbold: Det er nye tider i Everton FC. Bundklubbe­n i Premier League har ansat Sean Dyche som traener, og et af hans første initiative­r er at forbyde huer samt hårbånd til traeninger­ne.

»Medmindre jeg har vaeret vaek fra spillet for laenge, så tillades der ikke hue, når der er kamp om lørdagen. Alle laver den mystiske historie om, at det er en hård linje. Det er bare sund fornuft. Du traener, som du spiller,« siger han til Liverpool Echo.

Det er, hvad der sker, når man spiller kamp hver tredje dag og ikke har tid til at restituere. CARLO ANCELOTTI, TRAENER, REAL MADRID –OM KARIM BENZEMAS UNDER KAMPEN MOD VALENCIA

 ?? ?? Nick Kyrgios har erklaeret sig skyldig i et overfald på sin ekskaerest­e, efter han havde skubbet til hende under et skaenderi i 2021. Tennisstje­rnen får ikke en dom, da der er tale om »en enkelt handling begået i dumhed eller frustratio­n« ifølge dommeren.
Foto: Saeed Khan/AFP
Nick Kyrgios har erklaeret sig skyldig i et overfald på sin ekskaerest­e, efter han havde skubbet til hende under et skaenderi i 2021. Tennisstje­rnen får ikke en dom, da der er tale om »en enkelt handling begået i dumhed eller frustratio­n« ifølge dommeren. Foto: Saeed Khan/AFP
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark