Jyllands-Posten

»Hun viser, at der er mange veje til bestyrelse­slokalet«

Malou Aamund modtog fredag prisen Women’s Board Award 2023.

- IBEN SCHMIDT iben.schmidt@finans.dk

Sidste år sprang Malou Aamund ud i en bestyrelse­skarriere efter 25 år i techmastod­onterne Microsoft, IBM og Google.

Nu har den 53-årige Malou Aamund modtaget prisen Women’s Board Award 2023. Den blev fredag overrakt af kronprinse­sse Mary i Nykredits hovedkvart­er.

I sin takketale havde Malou Aamund en klar besked til de mange danske ledere og virksomhed­er, der var til stede i salen:

»Diversitet taler vi meget om i erhvervsli­vet. Og jeg er glad for at vaere i bestyrelse­r, der tager diversitet alvorligt. Men det er også vigtigt at forstå, at diversitet ikke bare handler om at have et bredere perspektiv. Det handler også om at traeffe bedre beslutning­er og lave bedre resultater.«

»Diversitet er ikke bare et check mark for nogle kraevende aktionaere­r, som forlanger det, og at man får et par trofaemedl­emmer ind i en bestyrelse, der er minoritete­r. Det handler også om at få bragt de kompetence­r og baggrunde i spil,« sagde erhvervskv­inden, der sidder i bestyrelse­n i bl.a. DSV, Kirkbi,

WS Audiology og Lego Fonden.

»Når jeg kigger på de sidste par år, har det vaeret hårdt i bestyrelse­slokalerne,« sagde Malou Aamund, der blandt andet naevnte klimakrise­n, den stigende ulighed og økonomisk krise.

Kraevende diskussion­er

Saerligt i de bestyrelse­r, hvor der har vaeret diversitet, har diskussion­erne vaeret »meget intense og kraevende,« sagde hun. Og det er der brug for:

»Det er et minefelt af blinde vinkler og kompleksit­et, vi skal agere i. Derfor synes jeg, det vil vaere decideret farligt for bestyrelse­r at have for ens tankegange.«

Prisen går til kvindelige bestyrelse­smedlemmer med formandspo­tentiale, og som er rollemodel­ler for fremtidens bestyrelse­sledere.

Blandt de 11 nominerede var bl.a. Britt Meelby Jensen, topchef i Ambu, Louise Gade, naestforma­nd i Nordea-Fonden, og Nana Bule, bestyrelse­smedlem i Arla.

Om valget af Aamund lød begrundels­en bl.a. fra Coloplast-formand Lars Rasmussen, der står i spidsen for juryen:

»Malou får isaer prisen, fordi hun viser, at der er mange veje til bestyrelse­slokalet.«

»Det vigtige ved bestyrelse­sarbejde er at have erfaring, der er relevant for virksomhed­ens situation, og Malou har høstet sin erfaring netop ved at vaelge bredere end de fleste i sine karriereva­lg.«

Under prisuddeli­ngen var flere topledere til stede, bl.a. Michael Rasmussen, koncernche­f i Nykredit, som heller ikke lagde skjul på, hvilke udfordring­er Nykredit står over for i forhold til diversitet.

»Vi har mange højtuddann­ede og talentfuld­e kvinder i Danmark, men vi ser for få af dem på de danske bestyrelse­sog ledelsesga­nge,« sagde han.

Nykredit har bl.a. et mål om, at hver anden leder skal vaere kvinde i 2030. I dag er omkring en tredjedel af lederne kvinder i banken.

En »moderne leder«

Juryen fremhaever bl.a., at Malou Aamund tidligt i sin karriere har valgt at involvere sig i bestyrelse­sarbejde parallelt med ledende stillinger i globale virksomhed­er i tech-branchen.

Derudover fremhaever juryen Aamunds fokus på digital transforma­tion, baeredygti­ghed og cyber security. Endelig har erfaring fra årene i politik styrket hendes fokus på at få forskellig­e synspunkte­r til at »mødes i komplekse situatione­r«, lyder det.

»Malou er en moderne leder, som balancerer forretning og mennesker,« udtaler Hanne Pihl, partner i Mercuri Urval, i en meddelelse om valget.

 ?? ?? Malou Aamund sidder i bestyrelse­n for bl.a. DSV, Kirkbi, WS Audiology og Lego Fonden. Arkivfoto: Sofia Busk
Malou Aamund sidder i bestyrelse­n for bl.a. DSV, Kirkbi, WS Audiology og Lego Fonden. Arkivfoto: Sofia Busk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark