Jyllands-Posten

Ksten tilbage

-

afdeling. Man vil fokusere på de bedste kunder og segmenter. Og først og fremmest vil man fokusere på at løse kundernes udfordring­er.

Det sidste handler f.eks. om rationalis­ering – det er ikke kun i Danmark, at der mangler haender i hospitalsv­aesenet.

Nu skal der arbejdes

Måske saerligt én detalje må vaekke bekymring for de fremtidige vaekstrate­r: Ledelsen har observeret, at konkurrenc­en er hårdest på de produkter, der ikke laengere er helt nye. Det tyder på, at mange hospitaler stiller sig tilfreds med det naestbedst­e og ikke laengere vil betale en betydelig merpris for at få det nyeste nye.

»Ambu har konkludere­t, at vaeksten ikke kommer, blot fordi man sender nogle gode produkter på markedet. Der skal arbejdes for det,« som Benjamin Silverston­e sammenfatt­er Ambu-ledelsens udmeldinge­r.

En joker i spillet er, at Ambu med sin nye strategi laegger op til at agere på samme måde, som Coloplast gør. Også dette selskab gør f.eks. meget ud af have taet kontakt til sine kunder.

Det er interessan­t, fordi der tidligere har vaeret spekuleret i, at Coloplast kunne taenkes at opkøbe hele Ambu.

Skal det ske, skal aktiekurse­n dog laengere ned, vurderer Benjamin Silverston­e.

»Jeg tror bestemt, at Ambus produkter kunne passe ind i Coloplasts portefølje, og jeg tror også, at de vil vaere bedre til at få vaerdi ud af de ressourcer og muligheder, der ligger i Ambu. Men Coloplast er typisk mere stringent i forhold til vaerdiansa­ettelse, og jeg tror ikke, at det vil komme med et bud ud fra den vaerdiansa­ettelse, Ambu-aktien for tiden handles til,« siger han. 350 300 250 200 150 100 50 0

Jan. 2021

Boston Scientific, USA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark