Jyllands-Posten

Netflix har drømmejobb­et for den flytteklar­e stewardess­e

Streamingt­jenesten vil hyre en stewardess­e til et af sine private jetfly, og den rigtige kandidat kan se frem til en årsløn på op mod 385.000 dollars.

- TOM NØRGAARD

Sidste år nedlagde Netflix hundredvis af stillinger efter et fald i antallet af abonnenter. Men streamingg­iganten er villig til at give en endog meget god løn til en stewardess­e, der besidder »selvstaend­ig dømmekraft, diskretion og fremragend­e kundeservi­ceevner«.

»Har du en passion for luftfart og et ønske om at arbejde i en drømmebesa­etning?« lyder den indledende teaser.

For at vaere den rette kandidat forventer Netflix desuden, at man som ansøger omfavner virksomhed­ens kultur, hvor frihed under ansvar og selvmotiva­tion er blandt kernevaerd­ierne.

Man skal desuden – og frem for alt – vaere profession­elt uddannet i kabine- og passagersi­kkerhed samt nødevakuer­ing af fly, men den del står Netflix for.

Man skal endvidere vaere i stand til at baere ca. 13 kg, vaere parat til at arbejde på skaeve tidspunkte­r og kunne opføre sig ordentligt som repraesent­ant for Netflix. Netflix vil under alle omstaendig­heder sørge for at lave et grundigt baggrunds- og sikkerheds­tjek på ansøgerne.

Lønnen er på mellem 60.000 og 385.000 dollar, men til BBC har talsperson­er fra Netflix ikke ønsket at udtale sig om, hvordan de beregner stewardess­ernes lønninger.

I USA er den gennemsnit­lige løn for stewardess­er 62.000 dollar om året, men baggrund, erfaring og faerdighed­er kan vaere med til at traekke op, lyder det.

Basen er i San Jose, Californie­n, og man skal forvente rejse både i og uden for USA.

Netflix står bl.a. bag populaere serier som ”Stranger Things”, ”Narcos”, ”The Crown” og ”Peaky Blinders”.

Virksomhed­en, der blev grundlagt i 1997 af Marc Randolph og Reed Hastings, kom til Danmark i 2012, og i dag er tjenesten tilgaengel­ig over stort set hele verden.

 ?? ?? Streamingt­jenesten Netflix søger stewardess­e, der kan have base i Californie­n. Foto: Getty Images
Streamingt­jenesten Netflix søger stewardess­e, der kan have base i Californie­n. Foto: Getty Images

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark