Jyllands-Posten

Rekordåret 2022 skaber høje forventnin­ger til campingsae­sonen 2023

Det har vaeret kriseår på kriseår, men campingbra­nhcen har klaret sig flot, så hvad forventer branchen af 2023? Det spørger vi direktøren for branchefor­eningen Camping Outdoor Danmark om.

- Adam Villaume

Under pandemien så vi, at camping blev meget populaert. Nu på den anden side af krisen, kunne man frygte, at interessen for camping måske falmede en smule i takt med at danskerne igen har mulighed for at rejse til fjerne lande. Dertil kommer at selvom pandemien er så godt som overstået, har 2022 stadig vaeret praeget af kriseøkono­mi og 2023 tegner ikke meget bedre.

For at afdaekke, hvordan det egentlig står til i campingbra­nchen, har vi allieret os med Frederik Lund. Han er direktør i Camping Outdoor Danmark, som repraesent­erer campingpla­dser, importører og forhandler­e i campingbra­nchen.

»Sidste år var lidt omskifteli­g. Forhandler­ne oplevede ustabile leverancer af udstyr og campingvog­ne. Der er generel råvaremang­el og krigen i Ukraine gør alting svaerere og dyrere,« fortaeller Frederik Lund og tilføjer at branchen godt har kunnet maerke at de stigende priser også har fået turisterne til at holde lidt på pengene.

»Kigger vi i stedet på 2023, er der stor optimisme at spore, både hos forhandler­e og hos campingpla­dserne. Forhandler­ne har afholdt flere arrangemen­ter allerede og der har vaeret flot tilslutnin­g fra interesser­ede købere. Folk taler ikke om krise her ved de første arrangemen­ter,« siger han.

Camping er stadig populaert

I campingbra­nchen maerker man tydeligt at camping er steget i popularite­t de senere år, og det lader til, det er en ferieform danskerne har taget til sig. Det vidner antallet af campingove­rnatninger i 2022 også om, for ifølge Danmarks Statistik var der over 12 millioner overnatnin­ger på danske campingpla­dser i de første 11 måneder af året. Så mange overnatnin­ger har der ikke vaeret siden 1992.

»I 2022 fyldte corona ikke så meget i vores bevidsthed, og der havde vi trods alt rekordår for campingbra­nchen. Så det peger i retning af, at folk valgte camping til. Det er også derfor, vi har store forventing­er til 2023,« siger Frederik Lund og tilføjer:

»Danskerne lader til at glaede sig til den nye campingsae­son, det kan man maerke i branchen.«

Selvom der er optimisme i branchen, står den overfor nogle markante udfordring­er i år. I kraft af de stigende priser, vil alle campingpla­dserne skulle forholde sig til, hvordan de håndterer denne nye situation. Hvis de får en saeson som den sidste år, vil det vaere godt for indtjening­en, men omvendt følger der også større udgifter med. Alt fra råvarer

 ?? ?? Campingfeb­eren lader til at have bidt sig fast i de danske feriegaest­er. 2022 slog rekorder i antal overnatnin­ger, trods krisetid, så forventnin­gerne til 2023 er optimistis­ke. Foto: Niclas Jessen
Campingfeb­eren lader til at have bidt sig fast i de danske feriegaest­er. 2022 slog rekorder i antal overnatnin­ger, trods krisetid, så forventnin­gerne til 2023 er optimistis­ke. Foto: Niclas Jessen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark