Jyllands-Posten

Cort blev en del af en eksklusiv klub

For anden gang inden for en uge oplevede Danmark en triumf i Giro d’Italia.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Det var ikke laenge, at Magnus Cort lod Mads Pedersen vaere alene om tilhøre en eksklusiv klub med Jesper Skibby som den eneste landsmand.

Nu har Danmark en trio af cykelrytte­re, der har vundet en etape i alle tre grand tours, som de tre største etapeløb bliver kaldt.

Magnus Cort opnåede karrierens første Giro d’Italiasejr på årets 10. etape, der var en kuperet sag med mål i Viareggio.

»Det er en af de hårdeste etaper, jeg har gennemført. Og så at ende med sejren det er helt utroligt,« sagde han med et lykkeligt smil i vinderinte­rviewet.

Dansker udgik

Gennem hele dagen silede regnen ned og skabte flere styrt, ligesom det barske vejr testede modstandss­tyrken hos samtlige ryttere – heriblandt den 30-årige EF Education-dansker, der hen over 30 km. kaempede sig op til udbruddet, som han fik kontakt til med lidt under 150 km til mål.

Bagfra jagtede feltet med bl.a. Mads Pedersen blandt de håbefulde sprintere. Alligevel bevarede frontgrupp­en deres forspring sejrstørke efter Lars Baks etapesejr i 2012. Nu er forløsning­en blevet opnået to gange inden for en uge efter Mads Pedersens sejr på 6. etape.

Til gengaeld måtte den tredje og sidste danske deltager, Mads Würtz Schmidt, traekke sig inden tirsdagens etape på grund af sygdom. Det bliver derfor ikke denne gang, at den tidligere danmarksme­ster fik revanchere­t et par skuffende saesoner.

Anderledes succesfuld har de seneste par år vaeret for Magnus Cort, der hentede karrierens anden Tour de France-sejr i 2022. Derudover har han vundet seks etaper i Vuelta a España og er dermed i alt nået op på ni grand tour-etapesejre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark