Jyllands-Posten

Benzinkaed­e naermer sig 1 mia. kr. i omsaetning

Kaeden Oil, Tank & Go fortsaette­r med at åbne nye tankstatio­ner. Det har sikret solid fremgang.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Den landsdaekk­ende kaede Oil, Tank & Go, der har 68 tankanlaeg i Danmark, fortsaette­r sin fremgang.

På få år har kaeden for alvor fået fat på det danske marked og skabt en indbringen­de forretning, der bliver ved med at blive større. Alene i år har kaeden ambitioner om at åbne yderligere to ubemandede tankstatio­ner og tage nye markedsand­ele. Det til trods for at krigen i Ukraine har fået efterspørg­slen til at falde og fastholdt salget på samme niveau som året inden.

Alligevel er der optimistis­ke toner at spore hos den danske del af selskabet. Det viser et nyt regnskab.

Sidste år omsatte Oil, Tank & Go for rekordhøje 910 mio. kr. I 2021 lød omsaetning­en på 670 mio. kr., og derved er selskabet taet på for første gang at runde 1 mia. kr. i omsaetning.

»Højere energi- og braendstof­priser førte til et fald i efterspørg­sel fra tankstatio­nskunder, hvilket til dels blev opvejet ved at indføre braendstof­rabat og højere salgsmargi­ner på tankstatio­ner. Vi forventer en positiv effekt på salget i 2023,« skriver ledelsen i regnskabet.

Her fremgår det også, at det ikke kun er omsaetning­en, der er vokset.

Oil, Tank & Go tjente i 2022 over 30 mio. kr. efter skat. Det er en stigning på godt 5 mio. kr. sammenhold­t med året forinden.

Kaeden blev stiftet af erhvervsma­nden Olaf Haahr i 2007 og hed oprindelig­t Haahr Benzin, men da han solgte livsvaerke­t i 2015, skiftede den navn. Olaf Haahr har for flere år siden solgt sine tankstatio­ner til Statoil for et ukendt beløb.

I 2017 gik Olaf Haahr desuden personligt konkurs efter en større økonomisk nedtur og en rekonstruk­tion, der slog fejl.

Tyskejet kaede

Kaeden er i dag ejet af et tysk selskab, som er en del af den privatejed­e og internatio­nale olievirkso­mhed Marquard & Bahls AG.

Dens tankstatio­ner er placeret i forbindels­e med dagligvare­butikker og butikscent­re og slår sig op på billig benzin uden bemanding.

Udover de 68 tankstatio­ner i Danmark har Oil, Tank & Go over 330 tankstatio­ner i Tyskland, Østrig og Schweiz.

Marquard & Bahls AG har hovedkonto­r i Hamborg. Virksomhed­en beskaeftig­er mere end 8.000 medarbejde­re på verdenspla­n og driver blandt andet mere end 660 tankstatio­ner i Europa

Oil, Tank & Go oplyser i regnskabet, at det ikke har modtaget kompensati­on i forbindels­e med coronakris­en. Egenkapita­len lød sidste år på 131,2 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark