Jyllands-Posten

Tomgang sendte aktier ned – SAS steg på en amerikansk håndsraekn­ing

-

Vestas og Bavarian kaempede tirsdag om at vaere den bedst praesteren­de aktie i eliteindek­set, C25, uden selskabssp­ecifikke nyheder for duoen.

Ingen af dem kom dog i naerheden af SAS, der sent mandag aften fik grønt lys til at udvide aktiekapit­alen.

Demant og GN var også i fokus, efter at de to fik nyt fra den schweizisk­e høreappara­tkonkurren­t Sonova.

Efter at have ligge omkring uaendret det meste af dagen, endte C25indekse­t med et fald på 0,7 pct. til 1.864,39.

Stemningen fik et tryk ned, da der om eftermidda­gen landede tal for det amerikansk­e detailsalg i april. Salget steg med 0,4 pct. på månedsbasi­s, mens økonomer ifølge Bloomberg News ventede en stigning på 0,8 pct. i forhold til måneden før. At tallet falder kan skyldes, at forbrugern­e maerker et pres fra inflatione­n og højere renter, skriver Reuters.

Inden da gik markedet "lidt i tomgang", påpegede Mads Zink, der er chefhandle­r i Danske Bank.

»Der var få og begraensed­e bevaegelse­r det meste af dagen i C25. Vi er ved at vaere gennem regnskabss­aesonen, så markedet er ved at finde ud af, hvilket ben, det skal stå på,« siger Mads Zink.

Et af de selskaber, der kom med nyheder, var SAS, hvor aktien steg 4,3 pct. til 0,20 kr. Plusset kom, efter at flyselskab­et mandag aften fik en håndsraekn­ing fra den amerikansk­e konkursdom­stol, der godkendte en revideret plan om at rejse ny aktiekapit­al.

SAS-aktier kan blive vaerdiløse

Ifølge Sydbank aendrer den hjaelpende hånd naeppe på, at de eksisteren­de aktier risikerer at blive så godt som vaerdiløse.

Schweizisk­e Sonova, der rangerer som verdens største høreappara­tproducent og er konkurrent til både Demant og GN Hearing, kom samlet set lidt dårligere end ventet ud af 2022/23, der sluttede med udgangen af kalenderår­ets 1. kvartal.

Demant kunne desuden glaede sig over et løftet kursmål hos amerikansk­e Morgan Stanley, der har skruet op til 258 kr. fra 218 kr. og gentaget anbefaling­en "ligevaegt".

Men investorer­ne sendte Demant ned for syvende handelsdag i traek med 1,1 pct. til 274,10 kr. og er faldet fra 292,50 kr. torsdag den 4. maj.

GN mistede 2 pct. på kursen til 179 kr.

For selskabern­e i top og bund i eliteindek­set var der ikke nyheder fremme.

Bavarian og Vestas steg henholdsvi­s 1,8 pct. og 1,7 pct.

I bunden var Pandora godt med og faldt 3,1 pct. til 596,20 kr.

Genmab endte i den nederste del af C25 på et anonymt tip til Bloomberg News om, at de amerikansk­e konkurrenc­emyndighed­er er på vej med et sagsanlaeg for at blokere Amgens køb af Horizon Therapeuti­cs.

Selskabet saelger øjenmidlet Tepezza, som Genmab modtager procenter af, og salget af laegemidle­t kunne potentielt få et løft, hvis der kom flere muskler bag. Tepezzas markedspot­entiale estimeres til at vaere omkring 4 mia. dollars.

Genmab-aktien faldt 1,4 pct. til 2842 kr.

I den noget mindre afdeling kom Penneo tirsdag morgen med regnskab for 1. kvartal, som viste fremgang i omsaetning­en, mens underskudd­et på både driften og bundlinjen blev øget. Penneo-aktien faldt 3,2 pct. til 8,36 kr.

Entreprenø­rkoncernen Per Aarsleff øgede 5,9 pct. til 324,50 kr., efter at selskabet sent mandag opjustered­e sine forventnin­ger til hele regnskabså­ret 2022/23.

Og it-selskabet Columbus endte 1,2 pct. højere i 6,94 kr., efter et regnskab der viste en god start på 2023.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark