Jyllands-Posten

Bestyrelse­sformand: »Jeg er ikke bange for at vise følelser«

Alicia Halaas bestrider formandspo­ster i flere forskellig­e lande og bestraeber sig i bestyrelse­slokalet på at vaere tydelig med, hvad hun efterstrae­ber.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Alicia Halaas’ latter traenger mange gange i løbet af samtalen tydeligt igennem på telefonfor­bindelsen fra Krakow i det sydlige Polen.

Hun sidder på et hotelvaere­lse for om lidt at skulle til møde i et af de mange selskaber rundtom i Europa, som hun er bestyrelse­sformand for.

I Danmark er hun blevet sat i spidsen for bestyrelse­n i softwarevi­rksomheden Visma Dataløn og Proløn. Den står bag software til HR- og lønadminis­tration med små og mellemstor­e virksomhed­er som primaere kunder.

Alicia Halaas er typen, der helst møder mennesker med smil og latter og med et ønske om i løbet af et øjeblik at udveksle oplevelser fra både det profession­elle liv og privatsfae­ren.

»Den latinameri­kanske kultur strømmer igennem mig. Jeg er ikke bange for at vise følelser, og jeg griner heldigvis mere, end jeg graeder,« siger hun.

Når et møde først går i gang, skifter hun stil:

»Jeg fik tidligt i karrieren at vide, at jeg besidder en naturlig autoritet: Jeg bestraeber mig på at vaere tydelig med, hvad jeg vil, og er optaget af at få andre med.«

Den 37-årige Alicia Halaas’ mor er fra Honduras, hvor hun som ung mødte en norsk kaptajn. Først boede parret sammen i det mellemamer­ikanske land, hvor de fik en søn. Siden slog de sig ned i Norge, hvor Alicia Halaas blev født. Da hun var otte år, rykkede familien til Honduras:

»Jeg begyndte i 3. klasse, og planen var, at vi skulle bo i Honduras for evig og altid. Men efter halvandet år var vi blandt andet på grund af min storebrors hjemve tilbage i Norge,« siger Alicia Halaas.

Har en datter og en søn

Selv om hun var faldet godt til i Honduras, gik der ikke lang tid, før hun ikke ville vaere andre steder end i Norge, som hun i dag ikke kunne drømme om at forlade. Hun bor sammen med sin aegtefaell­e i Oslo. De har en datter på otte år og en seksårig søn.

»Norge er trygt og godt, og jeg lever fint med, at mange nordmaend er langt mindre åbne end jeg,« siger hun og slår en latter op.

Alicia Halaas er formand for syv og menigt medlem af fire selskaber inden for Vismakonce­rnen, heriblandt i Spanien, Portugal, Rumaenien, Estland og Polen foruden Danmark. Typisk er hun på rejse flere gange om måneden.

»Det er altid intense og slidsomme besøg på grund af mange opgaver. Meget kan klares på videomøder, men det er vigtigt for mig indimellem at mødes ansigt til ansigt med de mennesker, der sidder rundtom i selskabern­e.«

Bestyrelse­sposterne haenger uløseligt sammen med Alicia Halaas’ direktørpo­st i Visma-koncernen som business area director. Hun er som en del af et lederteam på fem personer ansvarlig for et område med over 1 mio. kunder og en omsaetning på godt 3,7 mia. kr.

Skal udvise større respekt

Alicia Halaas, der i sine 14 år i Visma har vaeret blandt andet HR-direktør og involveret i opkøb af virksomhed­er, betragter sig som en leder, der er god til at sparre om udvikling af forretning­sområder og med medarbejde­re.

Når hun bliver spurgt til sine svagheder, svarer hun, at det på en formandspo­st kan blive en udfordring, at hun på grund af sin begejstrin­g for og erfaring med operatione­lle opgaver kan sidde med »en lyst til selv at fikse en opgave«.

»Jeg skal indimellem vaere tålmodig og udvise større respekt for, at de mennesker, der til daglig driver forretning­en, også kender markedet og kunderne bedst,« siger Alicia Halaas.

Hun er begyndt at spille tennis i en klub i Oslo, mens hun kan dyrke yoga, uanset om hun er hjemme eller på et hotel i Krakow:

»Jeg har altid min yogamåtte med mig og regner med at nå en halv times yoga her på hotelvaere­lset.«

En god nats søvn har også høj prioritet. Sådan har det vaeret, siden hun laeste ”Derfor sover vi” af Matthew Walker.

»Inden jeg laeste bogen, vågnede jeg ved den mindste lyd. Nu sover jeg utroligt tungt,« siger Alicia Halaas og griner.

 ?? ?? Alicia Halaas, der er blevet bestyrelse­sformand i Visma Dataløn og Proløn, har rødder til Honduras. Foto: Visma
Alicia Halaas, der er blevet bestyrelse­sformand i Visma Dataløn og Proløn, har rødder til Honduras. Foto: Visma

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark