Jyllands-Posten

Boligprise­rne stiger for anden måned i traek: »Vi forventer dog, at priserne stadig skal falde mere«

Salget af sommerhuse i Danmark steg markant under coronakris­en, og priserne toppede i juni sidste år. De seneste måneder har boligprise­rne generelt taget et nøk opad.

- EMMA SENNELS emma.sennels@jp.dk

Det er ikke kun tallene i vejrudsigt­en, der har bevaeget sig opad på det seneste.

Nye tal fra Boligsiden­s Markedsind­eks viser, at april måned blev anden forårsmåne­d i traek med prisstigni­nger på tvaers af huse, ejerlejlig­heder og sommerhuse.

Husprisern­e steg fra marts til april med 0,9 pct. på landsplan, for ejerlejlig­heder lød stigningen i samme periode på 1,3 pct. Prisstigni­ngen for sommerhuse lød på 1,8 pct.

Det er en smule overrasken­de, siger Mira Lie Nielsen, der er chefanalyt­iker og boligøkono­m ved Nykredit.

»Det er overrasken­de, at selv når vi renser for saesonens effekt, ser vi faktisk en lille stigning. Vi ser, at det isaer er prisstigni­nger vest for Storebaelt, mens priserne falder en smule i hovedstads­området,« siger hun.

»Vi forventer, at priserne stadig skal falde mere overordnet set. Prisfalden­e er blevet mindre og mindre. Vi mener, vi er tre fjerdedele gennem det prisfald, boligmarke­det skal igennem, før priserne igen begynder at stige,« siger hun.

Flere sommerhuse til salg

For sommerhuse betyder den seneste prisstigni­ng i april, at salgsprise­n nu ligger på 22.176 kr. pr. kvm, hvilket er 1,8 pct. højere end i marts. De seneste to måneders prisstigni­nger kommer, efter at sommerhusp­riserne løbende er faldet hver måned siden juni sidste år, hvor priserne nåede et højdepunkt.

»Overordnet set har sommerhusm­arkedet klaret sig bedre igennem den seneste tids nedgang på boligmarke­det. Prisfalden­e har i det store hele vaeret mere forsinkede og mindre kraftige for sommerhuse­ne end på markedet for helårshuse,« udtaler Birgit Daetz, boligøkono­m og kommunikat­ionsdirekt­ør

 ?? ?? I Norddjurs, der her ses på billedet, er sommerhusp­riserne steget med 20 pct. det seneste år, ligesom priserne også er steget på landsplan.
Arkivfoto: Mads Andreas Frost
I Norddjurs, der her ses på billedet, er sommerhusp­riserne steget med 20 pct. det seneste år, ligesom priserne også er steget på landsplan. Arkivfoto: Mads Andreas Frost

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark