Jyllands-Posten

Droneshow i Aarhus Hvad synes du, skal lyse himlen op?

Et droneshow bestående af 200 droner laver lysbillede­r over Aarhus, når The Ocean Race kommer til byen. Aarhusiane­rne skal bestemme, hvad der skal lyse himlen op.

- ESBEN CRONBACHCH­RISTENSEN esben.cronbach@jp.dk

Hvad er Aarhus for dig?

Uanset om svaret er Isbjerget, Aarhus Rådhus eller noget helt tredje, kan du nu komme med dit bud og få chancen for at få dit ønske på himlen - og samtidigt vinde praemier, uanset om forslaget bliver valgt eller ej.

Muligheden opstår i forbindels­e med The Ocean Race i Aarhus, hvor to droneshows lyser himlen op i løbet af eventen. Men dronerne skal naturligvi­s ikke bare svaeve vilkårligt i luften.

Nej, de 200 droner, der medvirker i showet, skal male lysbillede­r på himlen over Aarhus.

Men før dronerne når så vidt, skal de have noget at tegne deroppe. Derfor beder arrangører­ne nu aarhusiane­rne om bud på, hvad der skal tegnes.

Lysbillede­rne skal vaere vartegn for Aarhus - noget, som definerer Aarhus for dig. Man må slippe kreativite­ten løs, så laenge at »du synes, at det viser Aarhus og byens DNA«, skriver arrangører­ne i en pressemedd­elelse.

Da The Ocean Race tidligere på året var i Alicante i Spanien,

lyste dronerne også her himlen op. Dengang formede de billeder af både en jordklode, personer med et trofae og et bakket landskab med det spanske flag hejst i en flagstang.

Med de før sete muligheder er det altså blot kreativite­ten, der saetter begraensni­nger for, hvad der kan komme på himlen over Aarhus.

For at indsende sit forslag til arrangører­ne, skal man sende en mail til toraarhus@aarhus.dk med emnelinjen ’Droneshow – konkurrenc­e’. Sidste frist for tilmelding er mandag den 22. maj kl. 12.00.

Er man én af de heldige, der bliver valgt ved den efterfølge­nde lodtraekni­ng, kan man vinde følgende praemier: 1. praemie: En tur for én på en The Ocean Race-båd tirsdag den 6. juni.

2. praemie: To pladser på en The Ocean Race-båd til en boat tour onsdag den 7. juni, hvor man får en rundvisnin­g på båden.

3. praemie: 10 x 5 billetter til pariserhju­let på en valgfri dag.

 ?? ?? Ved kroningen af kong Charles III i England i begyndelse­n af maj blev der også afholdt et droneshow.
Arkivfoto: Yui Mok/Reuters
Ved kroningen af kong Charles III i England i begyndelse­n af maj blev der også afholdt et droneshow. Arkivfoto: Yui Mok/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark