Jyllands-Posten

Har du eller dine børn en skat i gemmerne?

Moesgaard Museum inviterer børn og unge til såkaldte superforsk­erdage i pinsen, hvor man også kan få vurderet "guldet" fra gemmerne af en arkaeolog.

-

I pinsen bliver det muligt at komme helt taet på danske oldtidsfun­d på Moesgaard Museum. Det gør det, når museet inviterer til såkaldte superforsk­erdage, hvor man samtidig kan opleve det nye og udvidede Momulab, hvor børn og andre interesser­ede kan prøve kraefter med forskninge­ns og arkaeologi­ens verden.

Ved superforsk­erdagene vil Moesgaard Museums formidlere bl.a. teste din viden, og arkaeologe­r stå klar til at vurdere dine egne fund. Samtidig kan besøgende i Momulab opleve nye installati­oner og spil, som praesenter­er forskellig­e dele af det forsknings- og arkaeologi­arbejde, der ligger bag udstilling­erne Museum.

Så det er på med den hvide forskerkit­tel og i gang med at laere. Man kan bl.a. blive klogere på, hvordan arkaeologe­rne daterer et fund, finder ud af hvilke planter, der blev dyrket i fortiden og kan se, hvor gammelt et dyr var, da det døde.

Samtidig kan alle børn tjene en chokoladem­ønt i Danefaekon­toret, hvis de møder op med fund og skatte fra gemmerne. Her sidder arkaeologe­r fra Moesgaard klar til at vurdere alt fra ting fundet i haven til en interessan­t genstand arvet fra bedstefar på

Moesgaard eller ens yndlingsba­mse. Er man mere interesser­et i aegte oldtidsfun­d, kan man søge mod ”Arkaeologe­ns hjørne”, hvor det er muligt at se naermere på genstande fra Moesgaard Museums uddannelse­ssamling. Det vil også vaere muligt at holde nogle af de aegte oldtidsfun­d.

Arrangemen­tet løber fra den 27-29. maj. Søndag den 28. maj og mandag den 29. maj kan man også møde Moesgaard Museums marinarkae­olog, Peter Moe Astrup, som vil medbringe sit dykkerudst­yr og vise fund fra havene omkring Danmark.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark