Jyllands-Posten

Nu er 32-årig mand også varetaegts­faengslet for drabet på Emilie Meng

Retten mener, at der er begrundet mistanke om, at en 32-årig mand stod bag drabet på Emilie Meng. Han er nu varetaegts­faengslet for tre forbrydels­er.

- KAARE KRONBERG JENSEN kaare.k.jensen@jp.dk

Retten mener, der er begrundet mistanke om, at den 32årige mand, der sidder varetaegts­faengslet i kidnapning­ssagen, også har draebt Emilie Meng.

Det er også rettens opfattelse, at der er risiko for, at manden vil begå ligeartet kriminalit­et, hvis han er på fri fod.

Det kom frem i retten i Naestved onsdag aften efter et cirka tre timers langt retsmøde.

Der var flere spor i politiets efterforsk­ning, som dommeren begrundede faengsling­en med.

Bl.a. omstaendig­hederne liget blev fundet under og obduktions­erklaering­en.

Det er tilsynelad­ende også lykkedes politiet – via kortoplysn­inger – at placere manden taet ved Korsør Station, inden Emilie Meng forsvandt. Politiet har også fundet video og fotos, der ikke blev praesenter­et naermere. Derudover indgår et indkøb i Harald Nyborg, dagen inden Emilie Meng forsvandt, også i politiets efterforsk­ning.

Dommeren naevnte også dna-spor på den sigtedes bopael, som ikke blev uddybet naermere.

Kunne et blik vaere tavst

Den sigtede 32-årig mand blev onsdag eftermidda­g fulgt ind af betjente til retsmødet i Naestved, hvor Anklagemyn­digheden havde bebudet, at den ville anmode retten om at udvide faengsling­sgrundlage­t mod ham.

Håret var strøget til siden, og han havde synlige skaegstubb­e i ansigtet. Han bar en sort trøje med hvide striber på aermerne. Han kiggede ikke mod tilhørerpl­adserne, men satte sig ned og vendte blikket mod bordet foran ham.

Kunne et blik vaere tavst, var det hos manden, som politiet har udpeget som hovedmista­enkt i flere alvorlige forbrydels­er, da anklageren Susanne Bluhm fortalte, at man ønskede at udvide faengsling­sgrundlage­t med nye sigtelser.

Manden har siden midten af april siddet varetaegts­faengslet i sagen om bortførels­e og voldtaegt af en 13årig pige, som forsvandt lørdag den 15. april, efter hun havde omdelt aviser i Kirkerup på Sjaelland. Dagen efter fandt politiet hende i live på en adresse med tilknytnin­g til den 32-årige mand.

Men onsdag kom det frem, at Anklagemyn­digheden også ville have retten til at skrive drabet på Emilie Meng og et voldsomt knivoverfa­ld i Sorø ind i faengsling­sgrundlage­t.

Det vakte stor opsigt, da Kim Kliver, politiinsp­ektør ved Sydsjaella­nds og LollandFal­sters Politi på et pressemøde den 26. april fortalte, at politiet efter syv år stod foran et muligt gennembrud i en af nyere tids mest omtalte drabssager.

Drabet på den dengang 17årige Emilie Meng, der forsvandt efter en bytur i sommeren 2016 og senere blev fundet død i en sø ved Regnemark Bagge naer Borup på Midtsjaell­and et halvt år efter.

Politiet fortalte dengang ved pressemøde­t, at den 32årige mand var blevet sigtet i de to nye sager, men det er tilsynelad­ende først nu, at politiet er klar til at få beviserne vurderet i retten.

Skulle taelle til 100

Onsdag laeste anklageren sigtelsern­e mod manden i sagen om Emilie Meng og overfaldet på den 15-årige pige i Sorø op i retten. I Emilie Mengsagen er manden sigtet for kvalificer­et frihedsber­øvelse, voldtaegt samt drab.

Anklageren kom med nye detaljer som, at Emilie Meng var blevet kvalt. Hun fortalte, at det er politiets opfattelse, at manden tog Emilie Meng fra Korsør Station til et ukendt sted, hvor hun blev voldtaget og kvalt. Senere på et ukendt tidspunkt blev hun anbragt i en sø.

Også i sagen om knivoverfa­ldet i Sorø kom der nye voldsomme detaljer frem. Udover at manden, ifølge Anklagemyn­digheden, havde truet pigen med en kniv, er det også opfattelse­n, at hun blev slået flere gange i maven med en knyttet hånd, og herefter skulle han, ifølge Anklagemyn­digheden, have forsøgt at frihedsber­øve og voldtage hende.

Bl.a. gav han pigen strips på, hvorpå hun blev slaebt vaek, men han opgav, da hun skreg for meget. Herefter fik hun besked på at taelle til 100, hvorpå han forsvandt, fortalte Susanne Bluhm.

Efter sigtelsen var blevet laest højt, blev dørene lukket, og offentligh­eden fik dermed ikke naermere indblik i Anklagemyn­dighedens beviser.

Ved retsmødets afslutning fortalte dommeren, at der også var en begrundet mistanke om, at den 32-årige mand stod bag overfaldet på den 15årige pige i Sorø. Lige som politiets efterforsk­ning havde styrket beviserne mod manden i kidnapning­ssagen.

I retten kom det frem i sagen fra Sorø, at der sandsynlig­vis er fundet dna-spor på pigens jakke, lige som teleoplysn­inger også spiller en rolle i politiets beviser.

Manden blev varetaegts­faengslet frem til den 8. juni. Han tog forbehold for at kaere afgørelsen om varetaegts­faengsling. Han naegter sig skyldig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark