Jyllands-Posten

Trafikudfo­rdringer i de kommende dage

De danske veje bliver som vanligt udfordret i forbindels­e med helligdage­n Kristi Himmelfart. Vejdirekto­ratet kommer her med gode råd til danske bilister.

- CHRISTIAN BIGUM christian.bigum@jp.dk

Der bliver travlt og trangt på de danske veje de kommende dage, når tusindvis af danskere bevaeger sig på tvaers af landet i forbindels­e med Kristi Himmelfart­s-dagen.

For mange markerer helligdage­n nemlig begyndelse­n på en forlaenget weekend med konfirmati­onsfejring­er, en tur i sommerhus eller på camping.

I den anledning advarer Vejdirekto­ratet danske bilister, der har taenkt sig at vove sig ud på asfalten i de kommende dage.

Vejdirekto­ratet henviser til, at man bør overveje, hvor og hvornår man har taenkt sig at rejse:

»Der kan altid opstå kø og forlaenget rejsetid på grund af uheld, dårligt vejr eller andre uforudsete haendelser. Og risikoen er større, når der er mange biler på vejene. Derfor råder vi dig til at køre i bedre tid, end du er vant til, og have tålmodighe­d, hvis du skal ud på vejene,« skriver Vejdirekto­ratet på sin hjemmeside.

Rødt, gult og grønt

Med en illustrati­on på hjemmeside­n markerer Vejdirekto­ratet varslerne på vejene.

Med rødt er markeret saerlig stor risiko for kødannelse og forlaenget rejsetid. Det gjaldt saerligt onsdag, mellem kl. 14 og kl. 19, hvor de fleste danskere forventede­s at rejse mod deres destinatio­n.

De to andre store henholdsvi­s ud- og hjemrejsed­age er markeret med gult lys.

Det gaelder på selve Kristi Himmelfart­sdag, torsdag, fra kl. 11-14 og hjemrejsed­agen søndag den 21. maj mellem kl. 12 og kl. 16, hvor der varsles taet trafik og risiko for mindre kødannelse.

Fredag og lørdag er hele dagen markeret grøn med en forventnin­g om, at trafikken afvikles uden større forstyrrel­ser.

Derudover varsles der for visse straekning­er ekstra risiko for taet trafik.

Det gaelder blandt andet ruter til og fra København mod nord på Hillerødmo­torvejen, mod nordvest på rute 21 mod Sjaellands Odde samt vest på Vestmotorv­ejen.

Over Fyn til og fra Jylland gaelder det E20 fynske motorvej og E45 Sønderjysk­e Motorvej omkring Kolding.

Samtidig ventes der i Jylland saerlig travl trafik på rute 11 langs den jyske vestkyst og på rute 40 mellem Frederiksh­avn og Skagen.

Flere blokader?

Udover normale trafikfors­tyrrelser har der de seneste dage vaeret demonstrat­ioner med lastbiler på tvaers af landet, der har blokeret visse straekning­er i protest mod en kommende kilometera­fgift.

Det kan ikke afvises, at lastbilern­e også kan udgøre et problem på vejene i Kristi Himmelfart­s-dagene, lyder det fra Vejdirekto­ratet.

»Det er svaert at sige, om der er noget i gaerde. Vi har endnu ikke fået nogen meldinger om, at der skulle blive nogen udfordring­er med lastbilblo­kader, men vi er i taet dialog og samarbejde med politi og beredskab,« uddyber Martin Rytoft, der vagthavend­e i Vejdirekto­ratets trafikcent­er.

Han henviser til, at lastbilblo­kaderne var vaerst søndag aften og mandag, hvor vognmaende­ne havde varslet en demonstrat­ion, men at blokaderne er trappet ned siden da.

Samtidig vil der også foregå vejarbejde på visse straekning­er henover Kristi Himmelfart­s-dagene.

Blandt andet på to af straekning­erne, hvor der forventes at blive mest trafik.

Det medfører en øget risiko for kødannelse og forlaenget rejsetid, oplyser Vejdirekto­ratet.

Det gaelder mellem afkørsel 55 Horsens N og 54 Ejer Bavnehøj, hvor der arbejdes på vejene i begge retninger.

Det samme gaelder på E20 Fynske Motorvej mellem afkørsel 54 Vissenbjer­g og afkørsel 56 Ejby.

Uanset om der opstår problemer med lastbiler, vejarbejde, taet trafik eller ej, opfordrer Martin Rytoft bilister til at holde sig orienteret på trafikinfo.dk, hvor han og hans kollegaer løbende vil opdatere, lige så snart de får kendskab til problemer i trafikken.

 ?? ?? Vejdirekto­ratet varsler risiko for kødannelse på de danske veje i Kristi Himmelfart­sdagene. Arkivfoto: Tobias Nicolai
Vejdirekto­ratet varsler risiko for kødannelse på de danske veje i Kristi Himmelfart­sdagene. Arkivfoto: Tobias Nicolai

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark