Jyllands-Posten

Kritiseret biskop får bred støtte fra nøglemedar­bejdere

I en støtteerkl­aering skriver samtlige provster i Aarhus Stift, at de har »fuld og usvaekket tillid« til biskop Henrik Wigh-Poulsen.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN CLARA STEGGER Esben.L.Mikkelsen@jp.dk clara.stegger@jp.dk

Den kritisered­e biskop i Aarhus Henrik WighPoulse­n får nu utvetydig opbakning fra de resterende 12 provster i Aarhus Stift.

»Vi er alle dybt berørt af situatione­n og den mediestorm, som i vid udstraekni­ng er rettet mod biskop Henrik Wigh-Poulsen. Vi har som provster fuld og usvaekket tillid til Henrik WighPoulse­n som biskop i Aarhus Stift. Vi har et godt og tillidsful­dt samarbejde med biskoppen og kan ikke genkende det billede, som fremstille­s i medierne,« skriver provsterne i en støtteerkl­aering, som JP Aarhus er i besiddelse af.

Den er blevet til efter et møde mandag i provstekre­dsen, hvor der normalt sidder 14 provster.

Klage over biskoppen

Mediestorm­en, som der henvises til, begyndte, da en lang raekke praester og menighedsr­åd i Norddjurs Provsti den 4. maj sendte en klage over biskoppen til Kirkeminis­teriet. Klagerne mener ikke, at biskoppen har forvaltet sit bispeembed­e korrekt bl.a. at rette op på et dårligt arbejdsmil­jø. Navnlig i forbindels­e med en personsag mellem en sognepraes­t og en provst samt oprettelse­n af tre storpastor­ater i 2018. De 25 navngivne klagere er bl.a. utilfredse med, at davaerende provst i Norddjurs Provsti er blevet anmodet om at varetage nye opgaver og derfor fratrådte som provst den 8. maj.

Få dage efter at klagen over Biskoppen ramte medierne, kom det frem, at domprovst Gerda Jessen var stoppet den 30. april efter kun 2,5 år på posten. Kristeligt Dagblad har beskrevet, at hun forlod sit embede på grund af konflikter i toppen af det aarhusians­ke kirkeliv.

Arbejde i stedet for krig

Billedet er både unuanceret og forenklet. ERKLAERING FRA 12 PROVSTER I AARHUS STIFT

De resterende provster i Aarhus Stift skriver i deres støtteerkl­aering, at de gerne vil vaere med til at »nuancere billedet«, og at tillid mellem biskopembe­det og provsteemb­edet er en forudsaetn­ing for provsterne­s opgave med at føre tilsyn med stiftets praester.

»Skal vi lykkes med det, forudsaett­er det selvfølgel­ig, at vi samarbejde­r på alle niveauer, og at praester og menighedsr­åd er villige til at arbejde med i stedet for at føre krig saerligt lige nu, hvor bølgerne går højt, og billedet er både unuanceret og forenklet, og hvor alle detaljer ikke kan vaere offentlige af hensyn til de berørte parter,« står der i erklaering­en.

Blandt de 12 provster, som støtter biskoppen, er Birgith Nørlund Jensen. Hun er normalt provst i Randers Søndre Provsti, men er også vikarieren­de provst i Norddjurs, indtil der er ansat en ny.

Støtteerkl­aeringen er sendt af Benedikte Pedersen, provst i Syddjurs Provsti, på vegne af provsteudv­alget.

»Det er vreden imod stiftets forvaltnin­g, vi ikke kan genkende. Sagsbehand­lingstiden i et stift kan vaere lang, det er et vilkår, og er det mange steder i det offentlige,« siger hun med henvisning til, at klagerne fra Norddjurs mener, at Henrik Wigh-Poulsen har handlet for langsomt på det dårlige arbejdsmil­jø i provstiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark