Jyllands-Posten

Vognmaend fortjener ros for en historisk faelles protest

- CHRISTIAN JENSEN

Formand, Frie Danske Lastbilvog­nmaend, Frederiksh­avn

FDL (Frie Danske Lastbilvog­nmaend) tager ikke afstand fra de spontane demonstrat­ioner, som vi så flere steder i begyndelse­n af ugen. Modsat har vi selvfølgel­ig heller ikke som organisati­on medvirket til nogen form for aktioner, idet vi meget klart forholder os til vores rolle i forhold til organisati­onsansvar i et og alt.

Når det så er sagt, synes jeg, at der er meget stor grund til at rose og takke de mange vognmaend og deres chauffører, der for egen risiko og frie vilje tog den sag i deres egen hånd, en sag, som de såkaldte store organisati­oner med deres økonomiske medlemspow­er for laengst skulle have forsøgt at få forhandlet på plads.

Nu, da aktionerne officielt er afsluttet på forbilledl­ig vis, og vi som organisati­on kan tale mere frit fra leveren, synes jeg, der er grund til at rose alle initiativt­agere til aktionen lige fra den spaede start, til medlemmern­e i vejskatkom­itéen med Benny Fredsø i spidsen og til de øvrige i komiteen, der gjorde et fantastisk stykke arbejde, også efter at nogle gjorde det umuligt for Benny at fortsaette. I gjorde al jeres arbejde sobert, intelligen­t og profession­elt.

Selvom arbejdet med aktionen var en kaempe indsats, så var dét, at danske vognmand kunne demonstrer­e, historisk simpelthen. Det er første gang, at danske vognmaend med vaegt og vaerdighed har kunnet fortaelle politikere og hr. og fru Danmark, at nok er nok. Så kaempe respekt og tak for indsatsen og jeres store mod.

Det skal heller ikke glemmes, at det jo gennemgåen­de var den lille og mellemstor­e private vognmand, der gik på barrikader­ne og kaempede vores alle sammens kamp.

Modsat havde de store, både vognmaend og speditører, mere travlt med at hytte deres eget skind ved højt og larmende at proklamere, at de kørte mandag den 15. maj i vished om, at de ville tjene på afgiften, når den kommer.

Tilbage er så kun at sige til hr. og fru Danmark (ja, og minkavlere ...), at de, der aktionered­e, ikke gjorde det for at genere jer, men alene for at gøre jer opmaerksom­me på, at I kommer til at betale jeres del af prisen for de lånebiler (ministerbi­ler), som gode borgerlige stemmer blev vekslet til ved den seneste regeringsd­annelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark