Jyllands-Posten

Caroline Wégens vil smage alle hjørner af livet

Caroline Wégens ledte efter frivilligt arbejde. Pludselig var hun forkvinde i en organisati­on med 4.500 medlemmer.

-

»Hey. Der er generalfor­samling lige om lidt. Kom dog med, og se hvad det er.«

Sådan begyndte eventyret for Caroline Lundsgaard Wégens. For det, der først var en søgen efter frivilligt arbejde, endte med, at hun blev forkvinde for organisati­onen Red Barnet Ungdom.

Det var Caroline Wégens veninde, som foreslog hende at tage med til generalfor­samlingen i ungdomsorg­anisatione­ns lokalforen­ing.

Der blev hun en del af bestyrelse­n, inden hun endte som forkvinde for nationalbe­styrelsen, som har cirka 4.500 medlemmer.

»Jeg har altid haft et hjertebarn i dem, som har det svaert og har mindst. Der er Red Barnet Ungdoms maerkesag lige praecis; børn og unge i udsatte positioner,« siger hun.

Wégens er fan af laeringen om strategi, maerkesage­r og politik i arbejdet, men hun nyder også at tage på udflugt med børnene.

»De der børnesmil og umiddelbar­heden, som børn har. Det varmer vildt meget om hjertet. Jeg tror, at det giver mig noget på alle niveauer,« siger hun.

Men der er andet i livet for Wégens end arbejde, blandt andet fysisk aktivitet. Det betyder meget for hende at finde plads til den israelske kampsport krav maga, salsadans, løb og styrketrae­ning.

Ved siden af det laerer hun fransk og skak.

»Jeg kan ikke lade vaere. Jeg elsker at laere nye ting. Jeg er dårlig til at sidde stille. Jeg elsker at bruge min krop,« siger hun.

»Det gør jeg også, når jeg er hos mine foraeldre ude i Hareskoven. Så laerer jeg at faelde traeer eller køre braende hjem fra mosen.«

Og løbeturen på vej på arbejde er for pigen fra de røde traehus i Hareskoven guld vaerd i en presset hverdag.

I fremtiden ved hun, at hun gerne vil have en familie.

Og så laenge, at livet bringer hende en masse eventyr og udfordring­er, er hun glad. Hun prøver nemlig at tage, hvad livet byder.

»Der er tusind ting, jeg gerne vil nå. Jeg prøver at lade ting inspirere mig i stedet for at diktere mig. Jeg er sådan en type, som gerne vil nå alt her i livet. Jeg vil smage alle hjørner af livet,« siger Wégens.

Den runde fødselsdag skal hun først fejre med venner og senere med familien.

I forbindels­e med fødselsdag­en bliver der også fundet tid til en tur i teateret med en teaterklub stiftet af hendes far. Hans ønske er at give kulturarv videre til familiens yngre generation­er.

»Min far har lavet en teaterklub for mig, min mor, min brilliants­øster (halvsøster, red.) og mine kusiner. Så inviterer han sine tøser i teateret, og så ser vi ballet eller klassiske teaterstyk­ker.«

Caroline Wégens, forkvinde, Frederiksb­erg

 ?? ?? Arbejdet som forkvinde giver Caroline Wégens noget på alle niveauer. Foto: Red Barnet Ungdom/Free
Arbejdet som forkvinde giver Caroline Wégens noget på alle niveauer. Foto: Red Barnet Ungdom/Free

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark