Jyllands-Posten

Buffett saelger ud i verdens største chip-producent

- /Kragen /ritzau

Warren Buffett og hans konglomera­t Berkshire Hathaway har solgt den sidste rest af aktier i verdens største chip-producent – taiwanesis­ke TSMC.

Udsalget af aktierne begyndte i februar, hvor Berkshire solgte 86 pct. af selskabets aktier i TSMC, som var blevet købt kun måneder forinden for 4,1 mia. dollars eller ca. 28 mia. kr. Nu er de resterende aktier også blevet afhaendet.

På et analytiker­møde forklarede Warren Buffett, hvorfor han er gået mod sin egen normale strategi om at beholde en investerin­g i et selskab i lang tid, fremfor hurtigt ind, hurtigt ud.

»Jeg er ikke vild med selskabets geografisk­e placering, og derfor har jeg genovervej­et investerin­gen,« sagde Warren Buffett.

Buffett har i flere måneder udtrykt bekymring for Taiwans fremtid i lyset af Kinas mere aggressive optraeden overfor landet.

»Jeg er mere tryg ved vores investerin­ger i Japan end i Taiwan. Jeg ville ønske, at vi ikke havde haft behov for at saelge aktierne i TSMC, men sådan er realiteter­ne. I min optik er der ingen andre selskaber i chip-industrien, der når dem til sokkeholde­rne ,« sagde Warren Buffett.

TSMC er verdens største chip-producent og samtidig et af verdens mest vaerdifuld­e selskaber målt på markedsvae­rdi. Den ligger på omkring 415 mia. dollars. visse prisfølsom­me varer. Fraregner man energi, mad, alkohol og tobak fra inflatione­n, var der en stigning på 5,7 pct. i april sammenlign­et med året forinden. I marts var kerneinfla­tionen på 5,6 pct.

Tallene onsdag bekraefter et estimat fra Eurostat, som kom tidligere på måneden.

 ?? ?? Warren Buffett og investerin­gsselskabe­t Berkshire Hathaway har solgt alle aktierne i TSMC.
Warren Buffett og investerin­gsselskabe­t Berkshire Hathaway har solgt alle aktierne i TSMC.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark