Jyllands-Posten

Sanjay Shah taber ankesag og skal betale milliardbe­løb til Danmark

En domstol i Dubai har afvist britiske Sanjay Shahs appel. Han er mistaenkt for svindel med udbytteska­t.

- FREDERIKKE TRAEHOLT JESPER HØBERG frederikke.traeholt@jp.dk jesper.hoberg@finans.dk

Den britiske statsborge­r Sanjay Shah, der er mistaenkt for at have begået skattesvin­del mod den danske stat for milliarder, har netop tabt en ankesag i Dubai, hvor han er bosiddende. Samtidig afventer han lige nu at blive udleveret til retsforføl­gelse i Danmark

Den tabte ankesag betyder, at han, ifølge Skattestyr­elsens opgørelse, nu skal betale ca. 8,5 mia. kr. tilbage til den danske stat.

Sådan skriver mediet The National.

Appelsagen, som briten har tabt, er et civilt søgsmål anlagt af den danske stat, som mener, at Sanjay Shah skal have svindlet med den såkaldte udbytteska­t.

Inddrivels­esskridt

Udfaldet glaeder naturligt nok de danske skattemynd­igheder:

»Skattestyr­elsen har med tilfredshe­d noteret sig dommens resultat, og jeg er glad for, at der nu er truffet endelig afgørelse i Dubai i forhold til en af udbyttesag­ens centrale aktører. Vi vil nu i samarbejde med styrelsens advokater igangsaett­e relevante inddrivels­esskridt i aktiver tilhørende de domfaeldte,« udtaler fagdirektø­r i Skattestyr­elsen Steen Bechmann Jacobsen.

Sagen om formodet svindel med udbytteska­t blev opdaget i 2015, da det gik op for skattevaes­enet, at statskasse­n var blevet draenet for milliarder af kroner, uden at nogen havde opdaget det.

Tabet for statskasse­n er opgjort til samlet 12,7 mia. kr. i perioden 2012-15. I alt er otte udenlandsk­e forretning­sfolk mistaenkt for at have vaeret deltagende i dette, hvor Sanjay Shah antages at vaere bagmanden.

Sanjay Shah skal udleveres

Det var et tip udefra, der ledte skattemynd­ighederne på sporet af sagen, som siden har fået omfattende konsekvens­er. Davaerende direktør for Skat, Jesper Rønnow Simonsen, blev afskediget, og efterfølge­nde har skattemynd­ighederne rejst civile søgsmål i adskillige lande mod de aktører, der har vaeret involveret i sagen i forsøget på at få nogle af de mange milliarder tilbage i statskasse­n igen.

For knap to år siden besluttede Retten i Glostrup at varetaegts­faengsle Sanjay Shah in absentia.

Siden da har man forsøgt at få udleveret den svindelmis­taenkte til Danmark, da han på nuvaerende tidspunkt befinder sig i Dubai. Det blev i første omgang afvist, men i april besluttede den højeste domstol i Dubai imidlertid at efterkomme ønsket om udlevering.

Sanjay Shahs advokater har sidenhen forsøgt at få bremset udlevering­en, men uden held.

Shah selv naegter sig skyldig i anklagen.

 ?? ?? Sanjay Shah er hovedmista­enkt i sagen om svindel med udbytteska­t for milliarder. Nu har Dubais højeste domstol afgjort, at han skal betale 8,5 mia. kr. tilbage til den danske stat. Foto: Christophe­r Pike/ Ritzau Scanpix
Sanjay Shah er hovedmista­enkt i sagen om svindel med udbytteska­t for milliarder. Nu har Dubais højeste domstol afgjort, at han skal betale 8,5 mia. kr. tilbage til den danske stat. Foto: Christophe­r Pike/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark