Jyllands-Posten

Dømt techivaerk­saetter skal afsone fra 30. maj

- /ritzau/AFP /Bjørn

Sagen mod den famøse faldne ivaerksaet­terstjerne Elizabeth Holmes fik onsdag et punktum, efter at en ankedomsto­l i USA har afgjort, at hun skal begynde afsoning af 11 år i faengsel 30. maj.

Holmes blev i november sidste år dømt for bedrageri, fordi hun førte investorer i sin virksomhed Theranos bag lyset. Virksomhed­en lovede at kunne udføre hundredvis af blodprøver på blot en enkelt dråbe blod.

Den øjensynlig­t revolution­erende teknologi tiltrak investerin­ger for flere hundrede millioner af dollar.

Men investorer begyndte

Rema 1000 står til at blive den største butikskaed­e i Danmark, hvis aftalen om at overtage 114 Aldi-butikker får grønt lys fra Konkurrenc­eog Forbrugers­tyrelsen.

Der kan dog stadig gå måneder, før en sådan afgørelse falder på plads. Oprindelig­t skulle Rema 1000 have haft endeligt svar i slutningen at slå alarm, da den amerikansk­e avis Wall Street Journal afdaekkede, at teknologie­n ikke virkede.

Elizabeth Holmes blev dømt for bedragerie­t sidste år, men skulle efter planen først begynde at afsone 27. april i år.

Ivaerksaet­terens advokater fik i 11. time indgivet en anke om procedurem­aessige problemer og en påstand om, at Elizabeth Holmes ikke skulle påbegynde sin afsoning, mens ankesagen verserede. Det er det, som domstolen har afvist.

Holmes og en samarbejds­partner, Ramesh Balwani, af marts, men styrelsen valgte for nylig at forlaenge behandling­en, der overgår fra fase 1 til fase 2. Den indebaerer en grundigere undersøgel­se af fusionens påvirkning af markedet, og tidsfriste­n forlaenges med 90 dage.

Rema 1000 Danmarks kommunikat­ionschef har over for det norske medie skal desuden betale 452 mio. dollars – 3,1 mia. danske kroner – til investorer.

Det er bl.a. mediemogul­en Rupert Murdoch, som har fået tildelt 125 mio. dollars – cirka 870 mio. kr.

Aldi-opkøb skal granskes yderligere

E24 valgt ikke at kommentere styrelsens sagsbehand­ling.

Rema 1000 har i dag 364 butikker på tvaers af Danmark, som drives efter en franchisem­odel med lokale, selvstaend­ige købmaend i spidsen. Rema 1000 er en del af Reitan Gruppen, som har hovedsaede i Norge.

 ?? ?? Elizabeth Holmes. Arkivfoto: Carlos Barria/Reuters
Elizabeth Holmes. Arkivfoto: Carlos Barria/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark