Jyllands-Posten

FCN holder gulddrømme­n i live

Med en 3-1-sejr hjemme over Randers er FC Nordsjaell­and igen blot ét point efter FCK.

- ALEXANDER THORUP alexander.thorup@jp.dk

Nul sejre og blot fire point af 42 mulige.

Så forfaerdel­ig er statistikk­en for Randers FC i de seneste 14 Superliga-kampe på kunstgraes ude mod FC Nordsjaell­and og Silkeborg i det, der har udviklet sig til et regulaert plasticmar­eridt.

Mandag var udeholdet pisket til at bryde den forfaerdel­ige statistik, hvis kronjydern­e skulle holde liv i drømmen om en fjerdeplad­s og en europaeisk plads, mens hjemmehold­et fra Farum skulle bruge alle tre point for at holde trit i toppen med FC København, der søndag slog AGF med 4-3.

Ikke overrasken­de startede guldaspira­nterne bedst og var konstant pågående, mens Randers gladeligt overtog initiative­t. FCN-traener Johannes Thorups fokus inden kampen var på at spille hurtigt, hvis randrusian­erne skulle nedbrydes, men indledning­svis manglede FCN-offensiven den afgørende skarphed på banens sidste tredjedel.

Hovedbrud i Farum

Kort før pausen fik tilskuerne endelig mål at se. Først endte et hurtigt opspil for fødderne af Benjamin Nygren, der sparkede hjemmehold­et i front. Den føring holdt kun få minutter, før Lasse Berg Johnsen udlignede til 1-1 på straffespa­rk.

Der var ingen tvivl om, at FC Nordsjaell­and var det bedste hold. Spørgsmåle­t var bare, om Randers kunne holde stand. Kampen var praeget af en del hovedskade­r og dermed også mange lange pauser i spillet, og det var til Randers’ fordel.

Men med et kvarter tilbage fik FCN-topscorer Ernest Nuamah spillets største chance efter et diskutabel­t VAR-tjek, og han nettede for 11. gang i Superliga-saesonen, før Mohammed Diomande udbyggede til 3-1.

»Guldet skal hjem til Farum igen,« gjaldede hjemmehold­ets tilskuere. Sejren betyder, at FCN’s gulddrøm lever med to runder igen, mens Randers’ plasticmar­eridt fortsaette­r.