Jyllands-Posten

SPORTEN KORT

-

Holger Rune én plads op

Tennis: Danske Holger Rune naermer sig med hastige skridt en placering blandt verdens fem bedste tennisspil­lere. Rune hentede 510 point til verdensran­glisten i Rom, hvor det endte med et finalenede­rlag til russeren Daniil Medvedev. Det betyder, at han overhaler en anden russer, Andrey Rublev, på ranglisten. På mandagens verdensran­gliste er Holger Rune nu oppe som nr. 6, hvilket er hans højeste placering nogensinde. Naeste opgave for Holger Rune og verdens bedste tennisspil­lere er grand slam-turneringe­n French Open, som indledes på søndag i Paris. Spanieren Carlos Alcaraz er ny verdensett­er, efter at Novak Djokovic, som Rune sendte ud i Rom, er faldet ned på tredjeplad­sen.

Sprinter stopper karrieren

Cykling: Sprinteren Mark Cavendish har annonceret, at den indevaeren­de saeson bliver hans sidste som profession­el. Det skete på et pressemøde i den italienske by Coccaglio på hviledagen i Giro d’Italia, som Cavendish i øjeblikket deltager i. Cavendish har i løbet af sin karriere markeret sig som en de bedste sprintere nogensinde. 161 sejre i alt er det foreløbigt blevet til. Hele 34 af dem er etapesejre i Tour de France, og Cavendish deler rekorden for flest sejre i verdens største cykelløb med legendaris­ke Eddy Merckx. I 2016 blev det desuden til en sølvmedalj­e i discipline­n omnium ved OL i Rio de Janeiro.

Polak får ny storkamp

Fodbold: VM-finalen i Qatar imellem Argentina og Frankrig blev dømt af polakken Szymon Marciniak. Nu får den 42-årige dommer også ansvaret i den største klubkamp. Uefa bekraefted­e mandag, at Szymon Marciniak skal dømme Champions League-finalen mellem Manchester City og Inter den 10. juni i Istanbul. Han får landsmaend­ene Paweł Sokolnicki og Tomasz Listkiewic­z som linjedomme­re.

Tauson møder brite

Tennis: Der er endnu en uge til den officielle start på hovedturne­ringen i French Open, men allerede i den kommende uge skal danske Clara Tauson i aktion. Som verdens nr. 126 er hun således ikke selvskreve­t til hovedturne­ringen og skal først og fremmest forbi den 24årige brite Katie Swan, verdens nr. 162, i første runde af kvalifikat­ionen. Tauson, der i 2022 var oppe som nummer 33 i verden, er to gange tidligere kommet videre til anden runde i French Open, men det er også foreløbigt bedste resultat.

Dansk matchvinde­r

Fodbold: Den danske landsholds­angriber Signe Bruun scorede det afgørende mål, da Lyon søndag slog Paris Saint-Germain med 1-0 og dermed sikrede sig det franske mesterskab. Netop søndagens modstander var Lyons naermeste forfølger i toppen af den franske liga. Sejren søndag sørgede for, at Lyons forspring voksede til fire point, og med en kamp igen, kan PSG ikke laengere nå det. Signe Bruun skiftede i 2021 fra PSG til Lyon. Hun har i denne saeson scoret otte mål.

Kvartfinal­en er utopi

Ishockey: Det danske landshold har ikke laengere sin VM-fremtid i egne haender, og chancen for at score en plads i kvartfinal­en er efterhånde­n mikroskopi­sk. Som ventet blev Sverige for stor en mundfuld i naestsidst­e gruppekamp, som Danmark, trods stor fight og en føring på 1-0 i første periode, tabte 1-4 og nu kører på de sidste dampe i turneringe­n. Skal Heinz Ehlers’ tropper gå videre, kraever det nu ikke bare en sejr over de finske vaerter tirsdag aften. Danmark er også afhaengig af et tysk nederlag til Frankrig tidligere på dagen. Det er selvsagt et skidt udgangspun­kt, der isaer skyldes det kostbare nederlag til netop Tyskland i sidste uge. I den kamp burde danskerne have hentet point.

Når man med det andet eller tredjelave­ste budget i Superligae­n finder de spillere, som vi har fundet, og praesterer, som vi har gjort, så er det klart, at der er hold, der vil vaere nysgerrige på vores spillere JACOB FRIIS, CHEFTRAENE­R VIBORG FF

 ?? ?? Jimmy Butler (t.v.) og Miami
Heat styrer imod finalen i NBA. Miami fører 3-0 i finaleseri­en over Boston Celtics. Den fjerde kamp, der kan sende Miami i finalen, spilles natten til onsdag dansk tid. I den anden semifinale fører Denver Nuggets 3-0 over LA Lakers.
Foto: Megan Briggs/AFP
Jimmy Butler (t.v.) og Miami Heat styrer imod finalen i NBA. Miami fører 3-0 i finaleseri­en over Boston Celtics. Den fjerde kamp, der kan sende Miami i finalen, spilles natten til onsdag dansk tid. I den anden semifinale fører Denver Nuggets 3-0 over LA Lakers. Foto: Megan Briggs/AFP
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark