Jyllands-Posten

Aldrig har flere danskere haft job

Antallet af lønmodtage­re steg med 4.800 personer fra februar til marts.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Antallet af danskere i beskaeftig­else fortsaette­r frem. Fra februar til marts steg beskaeftig­elsen for lønmodtage­re med 4.800 personer. Derved naermer den samlede beskaeftig­else sig 3 mio. lønmodtage­re, hvilket er rekordhøjt. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I alt er nu 2.986.500 danskere i job. Det er mere end 180.000 flere beskaeftig­ede sammenhold­t med begyndelse­n af 2020, hvor coronakris­en satte ind.

»Beskaeftig­elsen slog for ottende gang i traek rekord i marts. Det er positivt, fordi en høj beskaeftig­else jo gør det muligt for den enkelte at forsørge sig selv og sin familie, men også fordi vi som samfund har brug for, at alle, der kan, bidrager,« siger beskaeftig­elsesminis­ter Ane Halsboe-Jørgensen (S) i en kommentar.

Ifølge de nye tal er antallet af lønmodtage­re steget i 13 af 19 brancher i marts. Den største stigning var inden for offentlig administra­tion samt forsvar og politi. Inden for handel faldt beskaeftig­elsen i marts med 600 personer, hvilket svarer til et fald på 0,1 pct. Også inden for bygge og anlaeg faldt antallet af lønmodtage­re.

»Beskaeftig­elsesopsvi­nget er fortsat på fuld styrke i år på trods af modvind fra høj inflation, høje renter samt svag vaekst på de danske eksportmar­keder. Det burde tage damp ud af arbejdsmar­kedet, men det er ikke sket,« udtaler Kristian Skriver, seniorøkon­om hos Dansk Erhverv.

Ser man på den private sektor, er der kommet 3.300 flere lønmodtage­re fra februar til marts. I samme periode er der kommet 1.400 flere offentligt ansatte.

Jeppe Juul Borre, cheføkonom hos Arbejderne­s Landsbank, understreg­er trods fremgangen, at jobmarkede­t den kommende tid vil kunne miste fart.

»Typisk reagerer arbejdsmar­kedet med forsinkels­e, og vi forventer, at beskaeftig­elsen vil falde i 2023,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark