Jyllands-Posten

Solbeskinn­et C25 drevet af staerke Novo, DSV og Genmab

-

Et efterslaeb fra Kristi himmelfart­s- ferien var mandag med til at drive de danske aktier højere, hvor Genmab var i hopla, efter at selskabet har fået godkendt sit kraeftmidd­el Epcoritama­b i USA.

Novo Nordisk havde også vind i sejlene efter en positiv omtale af selskabets fedmemidde­l, og DSV var godt kørende efter nyt om Deutsche Bahns salg af DB Schenker.

»Grunden til, at vi ligger så staerkt, er at vi skal indhente noget af de seneste dages positive udvikling, hvor det tyske DAX-indeks satte rekord i fredags. I Europa er markedet lidt nede mandag som følge af fokus på de amerikansk­e gaeldsloft­sforhandli­nger, der ventes at fortsaette senere mandag,« siger afdelingsd­irektør Ole Kjaer Jensen fra Sydbank til MarketWire.

Samlet lukkede det danske eliteindek­s, C25, med en stigning på 1,53 pct. i 1.882,99, hvor alle aktier på naer tre var i grønt.

Investorer­ne modtog Genmabs meddelelse om godkendels­en i USA ved at sende aktien op med 3,2 pct. til 2.912 kr. Kraeftmidl­et Epcoritama­b er udviklet i samarbejde med amerikansk­e Abbvie, og det er godkendt til tredjebeha­ndling af diffust storcelle B-celle-lymfom (DLBCL), og vil blive markedsfør­t under navnet Epkinly.

Novo Nordisk-aktien endte mandagen med et plus på 2,6 pct. i lukkerekor­den 1.179,80 kr. Novo Nordisks vaegttabsm­iddel Wegovy nedbringer risikoen for hjertesygd­omme ved ugentlig anvendelse, viser data fra et studie, der blev praesenter­et på en konference i weekenden. Der er ikke tale om et klinisk studie, men ikke desto mindre er det et positivt tegn, mener professor Andres Acosta fra Mayo Clinic ifølge Bloomberg News.

Yderligere viste Novo Nordisks fase 3a-forsøg med 50 mg oral Semaglutid, Oasis 1, vaegttab på linje med Wegovy. Og det er rigtig positive data, vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranal­ytiker i Sydbank. Han peger på, at det også var de mål, som Novo selv satte op som målsaetnin­g for oral Semaglutid af 50 mg: at man opnår et vaegttab på linje med Wegovy.

DSV lukkede med en stigning på 2,7 pct. i 1.352,50 kr. og var også med helt fremme i eliteindek­set efter meldinger om, at Deutsche Bahn er åben over for at saelge sin logistikdi­vision DB Schenker til en finansiel eller en strategisk investor. Det skrev Bloomberg torsdag med henvisning til et brev fra ledelsen.

DSV har tidligere meddelt, at selskabet er interesser­et i at købe den tyske jernbaneko­ncerns logistikse­lskab.

Helt i toppen af C25-indekset endte Demant med et plus på 3,6 pct. i 290,40 kr.

Aktien i Scandinavi­an Tobacco Group (STG) tabte 5,6 pct. til 113,90 kr., efter at selskabet afleverede regnskab for 1. kvartal efter børsens lukketid onsdag før Kristi himmelfart­sferien. Hos Nordea vurderer analytiker Sebastian Grave ifølge Bloomberg News, at den fastholdte prognose »saetter barren højt for de kommende kvartaler«, ligesom han noterer sig usikkerhed omkring det amerikansk­e marked, hvor der ifølge analytiker­en er lav gennemsigt­ighed og hård konkurrenc­e, refererer nyhedsbure­auet.

Carlsberg fik haevet kursmål til 1.240 kr. fra 1.160 kr. hos BNP Paribas, der gentog anbefaling­en "neutral". Bryggeriak­tien steg 1,4 pct. til 1.139,50 kr.

Blandt sidepapire­rne fremlagde nordjyske Asetek mandag morgen tal for 1. kvartal, efter at selskabet debuterede på den danske fondsbørs onsdag før Kristi himmelfart­sdag. Asetek-aktien steg mandag med markante 115,7 pct. til 6,04 kr., hvilket var langt over lukkekurse­n i Norge, hvor aktien lukkede i 4,79 norske kr. svarende til 3,03 danske kr.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark