Jyllands-Posten

Bildynasti vil udstille unik bilsamling

Danmarks naeststørs­te bilkoncern har for første gang i tre år stiftet et nyt selskab.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Danmarks naeststørs­te bilkoncern, K.W. Bruun, vil nu skabe en samling af fine og klassiske biler, som koncernen selv kalder unik og spaendende.

Til det formål har bildynasti­et for første gang i tre år stiftet et nyt selskab – K.W. Bruun Collection – der skal bruges til at indkøbe mellem 15 og 20 af verdens fineste udstilling­sbiler.

De skal så fremvises i K.W. Bruuns nye bilmusem, Classic Car House, der åbner i Kongens Lyngby til august.

»Vi vil hylde den fossile braendstof­bil på en vaerdig måde. Den har trods alt tjent os i over 100 år,« siger Anders Bruun, der er bestyrelse­sformand i K.W. Bruun og tredje generation i stifterfam­ilien bag bilkoncern­en. Han fortaeller, at de indkøbte biler til den nye samling hver isaer skal have en vaerdi på mindst 1 mio. euro – svarende til 7,5 mio. kr.

De første indkøb er allerede lavet. Men Anders Bruun vil vente med at afsløre bilerne, til Classic Car House åbner.

»Vi går efter unikke biler, der har en fantastisk historie, og som der kun er lavet meget få af. Vi har allerede købt en bil, som er verdens eneste af sin slags,« siger Anders

Bruun. K.W. Bruun Collection er stiftet med en startkapit­al på 50 mio. kr.

Anders Bruun forventer dog ikke, at de penge raekker til indkøbet af de biler, som skal bruges til samlingen.

Løbende udskiftnin­g

Det er planen, at den nye bilsamling skal vaere dynamisk. På den måde vil der løbende ske udskiftnin­g, hvis K.W. Bruun finder nye biler i verden, som kan optimere samlingen.

»Formålet er ikke at handle biler og tjene penge på det her. Men mere at hylde og vise biler frem. Hvis vi dog finder biler, der er bedre, end dem vi allerede har, så skifter vi ud,« siger Anders Bruun.

Han forklarer, at klassiske biler årligt stiger omkring 10 pct. i vaerdi, hvorfor han forventer at kunne saelge ud af samlingen ved et opstået behov.

K.W. Bruuns kommende samling af fine og klassiske biler er ikke den eneste af sin slags i Danmark. I forvejen har milliardae­ren Torben Østergaard-Nielsen en meget spektakula­er bilsamling, og det samme gør sig gaeldende med Strøjer Samlingen på Fyn.

K.W. Bruun har rødder tilbage til 1914, hvor stifter K.W. Bruun solgte de allerførst­e biler.

I dag er koncernen en af Nordens største bilimportø­rer med bil- og reservedel­simport af maerkerne Peugeot, Citroën, DS, Opel og Mitsubishi i Danmark og Sverige og Fiat, Fiat Pro, Alfa Romeo, Jeep og Hongqi i Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark