Jyllands-Posten

Milliardae­rfamilie investerer i skadedyrsb­ekaempelse

Familien Zibrandtse­n, der står bag erhvervssu­ccesen Globalconn­ect, lancerer et nyt selskab, der skal investere 200 mio. kr. i danske virksomhed­er.

- ANDREA HEEDE-ANDERSEN andrea.heede@jp.dk

Familien Zibrandtse­n grundlagde en vaskeaegte erhvervssu­cces i 1990’erne, og knap 30 år senere udvider den igen sit forretning­sforetagen­de med et nyt investerin­gsselskab.

Bag det nye selskab med navnet Zibra Partner Equity står familien Zibrandtse­n og Kasper Kitaj.

Sammen er målet at investere i små og mellemstor­e danske virksomhed­er over 200 mio kr.

»Vi syntes, der var en mulighed for at skabe et profession­elt investerin­gssetup, som var mere målrettet mindre og mellemstor­e virksomhed­er. De ligger i det størrelses­maessige segment, som de klassiske danske kapitalfon­de har forladt. Der er mange sunde danske virksomhed­er i den størrelse, hvor vi synes, der er mulighed for at gøre en forskel,« siger Kasper Kitaj, der er adm. direktør i Zibra Partner Equity.

Investerer bredt

for

I 1990’erne stiftede Niels Zibrandtse­n netvaerkss­elskabet Globalconn­ect, som familien solgte for et milliardbe­løb til kapitalfon­den EQT i 2016 og 2018.

I dag har familien investerin­gsselskabe­t Zibra, som også er moderselsk­ab for det nyetablere­de Zibra Partner Equity.

Gennem Zibra investerer familien i en raekke virksomhed­er, herunder i it, medtech og indtil for nylig i kosmetikfi­rmaet Goodiebox.

Investerer i rottesikri­ng

Nu skal familien imidlertid investere i noget helt andet.

Selskabets første opkøb er den aarhusians­ke virksomhed Nordisk Innovation, der i 16 år har vaeret drevet af stifterne Flemming Lykke Sørensen og Bente Anette Laursen. Virksomhed­en udvikler og saelger patentered­e rottespaer­rer, som monteres i kloakker for at holde skadedyren­e ude af bygninger og derved begraense udbredelse­n.

Ifølge Kasper Kitaj og Peter

Zibrandtse­n, der repraesent­erer Zibrandtse­n-familien, er Nordisk Innovation et godt eksempel på den type virksomhed, Zibra Partner Equity ønsker at investere i.

»Jeg mener, at de små og mellemstor­e virksomhed­er er rygraden i det danske erhvervsli­v. Mange af dem ender dog i en situation, hvor de rammer et loft, enten økonomisk eller kompetence­maessigt. Vi så en mulighed for at bruge en blanding af familiens kompetence­r som virksomhed­sejere og ivaerksaet­tere og mine kompetence­r som profession­el investor, hvor vi kan hjaelpe de her virksomhed­er på deres videre rejse,« siger Kasper Kitaj.

Han tilføjer, at Nordisk Innovation er en sund virksomhed med gode fremtidsmu­ligheder. I 2022 havde

Nordisk Innovation omkring 6 mio. kr. på bundlinjen og en egenkapita­l på lige knap 20 mio. kr.

Overtager ejerskab

Kasper Kitaj siger derudover, at investerin­gen i Nordisk Innovation i højere grad handler om forretning­sperspekti­verne og muligheder for eksport fremfor branchen.

»Vi kunne godt lide produktet, og rotter er et globalt problem, som nok ikke går vaek lige foreløbig. Det er jo et godt investerin­gskriterie til at starte med,« siger han.

Så det er ikke bare fordi, I inderligt hader rotter?

»Nej, så havde vi nok valgt nogen med et produkt, der slog rotterne ihjel,« siger Kasper Kitaj med et grin.

Zibra Partner Equity opererer med en strategi om at overtage midlertidi­gt ejerskab af virksomhed­er for at få dem til at vokse.

»Vores faelles afsaet i en vaerdibåre­t entreprena­nt familie giver os stor indsigt i de overvejels­er, som er naturlige at gøre sig som ejerleder eller familie, når man ønsker at tage sin virksomhed til det naeste niveau. Med Zibra Partner Equity ønsker vi således først og fremmest at indgå som aktive ejere med intentione­n om at gøre gode danske selskaber endnu bedre,« siger Peter Zibrandtse­n.

Det kraever ifølge Kasper Kitaj, at man skal »kende sin besøgelses­tid«, ligesom han laegger vaegt på fleksible ejertider.

»Vi har blandingen af kapitalfon­dens tankegang til virksomhed­sudvikling og familiens tålmodighe­d,« siger han.

 ?? ?? Peter Zibrandtse­n (tv.) fra milliardae­rfamilien Zibrandtse­n og Kasper Kitaj står i spidsen for det nye investerin­gsselskab Zibra Partner Equity. Foto: Thomas Rungstrøm
Peter Zibrandtse­n (tv.) fra milliardae­rfamilien Zibrandtse­n og Kasper Kitaj står i spidsen for det nye investerin­gsselskab Zibra Partner Equity. Foto: Thomas Rungstrøm

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark