Jyllands-Posten

Efter flugtforsø­g: Mand i tuk-tuk kørte ind i politibil

Temaet i dagens døgnrappor­t er faerdselso­vertraedel­ser. Natten til mandag begyndte overtraede­lserne med en mand, der forsøgte at køre fra politiet i en tuk-tuk.

- ESBEN CRONBACHCH­RISTENSEN esben.cronbach@jp.dk

Natten til mandag fik politiet øje på en tuk-tuk, der opførte sig usaedvanli­gt.

Selvom køretøjet i forvejen ikke er det mest almindelig­e transportm­iddel i Danmark, gjorde manden i denne sig yderligere bemaerket ved, ifølge politiets døgnrappor­t, at køre noget »slingerend­e og usikkert« på Vestre Kirkestrae­de i Randers.

Patruljen satte i udrykning for at få manden til at standse, men i stedet for at følge politiets anvisninge­r, valgte manden at køre ad mindre veje og stier, hvor patruljen ikke kunne følge med.

Trods flugtforsø­get fandt politiet dog hurtigt manden igen, da han var på vej henover et graesareal. Betjentene stillede patruljebi­len på tvaers af vejen for at standse den 30-årige mand, som i stedet for at stoppe op, kørte direkte ind i siden af politibile­n.

Han kom så på afveje og endte i et hegn.

Patruljen fik anholdt den 30-årige, som blev sigtet for sprit- og narkokørse­l, fordi han virkede påvirket.

Han blev også sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninge­r og for overtraede­lse af knivloven, fordi han havde en kniv på sig.

Lytter man til trafikradi­o fra tid til anden ved man, at den relativt ofte er gal på motorvej E45. Den seneste tid har det ikke alene vaeret i form af uheld, men også på grund af for høj hastighed ved det vejarbejde, der står på fra motorvejsk­rydset ved Silkeborgv­ej til Aarhus N.

Vejarbejde­t gør, at der for tiden er en hastigheds­graense på ned til 50 km/t på en straekning over nogle kilometer, men der andre steder er en graense på 80 km/t. Derudover er trafikken om aftenen og natten snaevret ind til ét spor.

Men flere bilister respektere­r ikke fartgraens­en og kører for staerkt forbi vejarbejde­rne, der derfor kan komme i fare. Derfor saetter Østjylland­s Politi i de kommende dage fokus på straekning­en, hvor der også vil blive foretaget fartmåling­er, oplyser Østjylland­s Politi.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark