Jyllands-Posten

Da gulddrømme­n brast, haeftede AGF sig ved et andet lovende perspektiv

AGF-lejren bevarede optimismen frem mod medaljekam­pen og perspektiv­et i forhold til naeste saeson, da gulddrømme­n brast efter en vild topkamp i København.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Inden Patrick Mortensen kom med sin opmuntrend­e afslutning­sreplik, stod AGFanfører­en med et tomt blik.

»Det gør fandeme ondt,« sagde angriberen, hvorefter han opsummered­e oplevelsen af en af de vildeste kampe, han har deltaget i – først med to mål imod sig inde i Parken, så et comeback til 3-2 mod mesterskab­sfavoritte­n FCK, der til sidst afgjorde kampen til 4-3 med to sene scoringer søndag aften.

»Det er det, der gør mest ondt på mig – vi havde chancerne til at score til 4-2, og hvis vi havde gjort det, havde de nok vaeret faerdige. De lignede et hold, der var faerdige på det tidspunkt. Men når du ikke kender din besøgelses­tid og indkassere­r fire mål herovre, så er det svaert,« sagde Patrick Mortensen.

Uanset hvad rummede topkampen og nederlaget til FCK en vigtig erfaring i forhold til fremtiden, mener både anføreren og hans traener, Uwe Rösler.

»Ikke vores standard«

»Jeg forventede ikke, at vi skulle spille med om guldmedalj­erne. Det burde I heller ikke, selvom jeg ved, I gjorde det til en mesterskab­skamp,« sagde AGF-traeneren med et skaevt smil til de fremmødte journalist­er og fortsatte:

»For mig var det aldrig det, jeg fokuserede på. Jeg har set, at mine spillere har forbedret sig hurtigt, men vi har stadig noget at arbejde med – og i dag (søndag, red.) viste os, hvad vi mangler taktisk, både kollektivt og individuel­t.«

Uwe Rösler påpegede, at AGF havde fremstået for tøvende i de første 20-25 minutter, hvor FCK’s Diogo Goncalves scorede to mål. Siden da reducerede Patrick Mortensen, hvorefter Mikael Anderson og Frederik Tingager fuldendte comebacket.

I løbet af det sidste kvarter faldt aarhusiane­rne sammen, da først Jordan Larsson og til sidst Kevin Diks skabte endnu et comeback, denne gang for vaerterne. På den måde blev ligaens staerkeste defensiv involveret i en uvant målfest – AGF har indkassere­t 27 mål i ligaen, hvilket er faerrest af alle hold.

»De fire mål, vi lukkede ind, er ikke vores standard. Det må vi analysere sammen og arbejde på. Men jeg er stolt af spillerne. Jeg vil ikke bebrejde nogen noget. Og jeg har virkelig rost dem for den måde, de håndterede vores modgang i begyndelse­n af kampen,« sagde AGF-traeneren.

Hvad kan det blive til?

Den tyske traener haeftede sig ved reaktionen fra de fans, som han og de slukørede spillere havde gjort alt for at takke, selvom muligheden for et sensatione­lt mesterskab endegyldig­t forsvandt søndag aften.

»Fansene gav os stående ovationer efter kampen. De kunne se, at vi havde givet alt,« sagde Uwe Rösler, inden han fortsatte:

»Vi må videre herfra. Der er tre point op til Viborg på tredjeplad­sen. Vi vil vinde en medalje, og vi har stadig muligheden, hvis vi vinder saesonens sidste to kampe. Jeg har aldrig fantaseret eller drømt om mere – jeg har ladet alle andre gøre det, specielt fansene og hele vores fantastisk­e by. Jeg maerker energien hver dag, når jeg er ude at spise

Jeg har aldrig fantaseret eller drømt om mere – jeg har ladet alle andre gøre det, specielt fansene og hele vores fantastisk­e by. UWE RÖSLER, AGF-TRAENER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark