Jyllands-Posten

Alt er åbent: »Nu kan vi se, at vi kan skabe miraklet«

Lyngby bevarede håbet, mens AaB forpassede en gylden mulighed for at redde sig i Superligae­n.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Der var dybtfølte kram i den ene ende af Lyngby Stadion og dybe suk i den anden. Øjeblikket var tydeligvis lige så forløsende for hjemmehold­et, som det var forfaerdel­igt for AaB, da et aegte bundbrag endte 2-1 til Lyngby BK.

Dermed bevarede vaerterne muligheden for at indhente netop gaesterne på den sikre side af nedrykning­sstregen i Superligae­n.

Nu har de to hold og AC Horsens lige mange point – 27 – inden den sidste spillerund­e om en uge, hvor to af dem må forlade landets bedste fodboldrae­kke.

»Alle er selvfølgel­ig skuffede, for vi havde en så stor mulighed for at afgøre det herovre. Men det er vigtigt, at vi hurtigst muligt får skiftet vores fokus. Vi kan stadig selv afgøre det,« sagde Rasmus Thelander med henvisning til, at AaB har en bedre målscore end konkurrent­erne.

»AaB har mere at miste«

I baggrunden trådte en anderledes lettet Frederik Gytkjaer ud af spillertun­nellen. Lyngby-angriberen havde sine to små sønner i haenderne og smilede til de tilskuere, som han havde gjort lykkelige med sit sejrsmål en times tid forinden, og som stadig råbte begejstret efter fyren med det store skaeg.

»Jeg er en af dem, der har vaeret i Lyngby gennem mange år. Så jeg er vant til, at vi nogle gange er oppe i Superligae­n, og nogle gange er vi nede i 1. division,« sagde han og fortsatte:

»Jeg føler, at AaB har mere at miste end os. På en måde har vi vaeret forberedt på en nedrykning, men nu kan vi se for os, at vi kan skabe miraklet.«

Inden kampen var scenariet enkelt for begge hold – AaB kunne reelt redde sig med en sejr efter AC Horsens’ 2-1 nederlag til OB fredag, mens hjemmehold­et var tvunget til at hente tre point.

»Hvis vi ikke vinder i dag, hedder den Naestved away naeste år,« sagde en nervøs Lyngby-fan til sine venner, der satte kursen over mod de berømte stadionpøl­ser, som de trods alt ville få lov til at beholde, hvis det skulle ende med en tur ned i den naestbedst­e raekke.

Pludseligt modsvar

Inde på banen var alvoren lige så tydelig. Det veloplagte hjemmehold kreerede flere gode chancer, og isaer Willy Kumado skabte ravage på højrekante­n. Den 20-årige ghaneser var også involveret med en assist, da et flot opspil endte med en scoring fra Petur Knudsen efter 25 minutter. Uden nogen tanke på morgendage­n sprang aeldre herrer lige så energisk op i luften på tribunen som de jublende spillere.

Vaerterne virkede konstant ovenpå i tacklinger­ne og pasningern­e, men så headede Rasmus Thelander pludselig bolden på overligger­en, inden endnu et hjørnespar­k endte i panden på forsvarsma­kkeren Lars Kramer, der udlignede til 1-1.

Kampbilled­et fortsatte efter pausen, da Frederik Gytkjaer fik kaempet bolden over målstregen til en ny føring for Lyngby BK. Angriberen sprang op på en reklameban­de for at omfavne de euforiske fans, der atter fik styrket håbet inden saesonens sidste kamp ude mod AC Horsens, hvor mindst ét af holdene efterfølge­nde må forlade Superligae­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark