Jyllands-Posten

Storinvest­or Lars Tvedes fond sendt på voldsom nedtur: Er faldet 42 pct. på to år

- /Nikolaj /Als

Det var ikke den start, han havde håbet på. Lars Tvedes hedgefond Atlas Global Macro kom ellers godt fra land, da den så dagens lys for to år siden. Dengang havde omtrent 1.100 investorer givet tilsagn om interesse i fonden, skriver mediet Euroinvest­or.

Projektet er drevet af Lars Tvedes egen investerin­gsstrategi, som han tidligere har fortalt, har outperform­et markedet med 4,5 pct. de seneste 22 år.

Indtil for nylig stod på fondens hjemmeside, at Lars Tvede og fonden selv ville vaere tilfredse, hvis fonden over en syv-årig periode leverede et afkast på 15-30 pct. om

For et ukendt beløb har Stadil-familien skilt sig af med sit danske rederi, Thorco Projects.

Selskabet er blevet opkøbt af rederivirk­somheden DS Norden, der sidste år leverede rekordregn­skab og igen i år tjener milliarder på at fragte tanke og tørlast.

Handlen giver adgang til nye kundesegme­nter inden året. Men siden Atlas Global Macro blev startet op er den løbet ind i det ene uvejr efter den anden – både på markederne, i medierne og blandt investorer­ne, og fonden er såfor blandt andet stykgods, stål og vindenergi og forventes at få Nordens forretning til at vokse yderligere.

Thorco Projects blev stiftet i 2003 og er en del af Thornico Group, der er ejet af Stadil-familien. Thornico-koncernen, der nu siger farvel til familiens shippingfo­rretningsb­en ejer en lang raekke virksomhed­er inden ledes faldet med 42 pct. de seneste to år.

Til mediet kalder Lars Tvede situatione­n »frustreren­de«, og at han fortryder de investerin­ger, der har givet tab. Han er dog ikke umiddelbar­t klar til at bakke ud af projektet.

»Jeg tror på Atlasproje­ktet, selvom starten har vaeret uventet hård,« skriver Lars Tvede.

Stadil-familien skiller sig af med rederi

for tøj og fødevarer blandt andet Hummel.

Thorco Projects har specialise­ret sig i at transporte­re besvaerlig­e laster og tungt og atypisk gods på specialbyg­gede skibe. Selskabet har 40 ansatte på kontorer i København, Singapore, Shanghai, Rio og Bremen. Sidste år landede Thorco Projects et overskud på 260 mio. kr.

 ?? ?? Lars Tvede fortryder de investerin­ger, der har givet tab. Foto: Gregers Tycho
Lars Tvede fortryder de investerin­ger, der har givet tab. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark