Jyllands-Posten

Koranloven har skaffet os tvivlsomme venner

- EJVIND BITSCH Pensionere­t skoleleder, Kalundborg

Lars Løkke Rasmussen har med tvivlsomme argumenter påført Danmark en gruppe af ”såkaldte” venner, f.eks. Rusland og en raekke islamiske lande. Det er den tvivlsomme koranlov, der er problemet.

Den meget respektere­de debattør Nina Palesa Bonde kritiserer i staerke vendinger ikke blot udenrigsmi­nisteren, men også statsminis­teren for valget af nye ”venner”. Hun kalder koranloven for et knaefald for islamismen og et øksehug mod ytringsfri­heden.

Og det må hun om nogen vide, eftersom hun er formand for Dommerfuld­maegtigfor­eningen og tilknyttet Københavns Byret. Hun mener, den herostrati­ske koranlov i virkelighe­den er udtryk for lovsjusk, idet man i tilblivels­en af loven ikke har lyttet til den juridiske sagkundska­b.

Nina Palesa Bonde traekker en parallel til knivloven, hvor dommerne gang på gang skal håndtere en lov, der er resultatet af et politisk skrivebord­sarbejde, som ikke forholder sig til virkelighe­den. Hun mener, at koranloven vil blive nøjagtigt det samme – at retten skal dømme i ikke klart definerede ”lovovertra­edelser”.

Med landets nye ”venner” har udenrigs- og statsminis­teren bragt Danmark i en meget dubiøs situation. Koranloven sikrer ifølge udenrigsmi­nisteren, at han kan faerdes uantastet i de mørkeste islamiske diktaturer. Til gengaeld er vores ven par excellence, USA, absolut ikke begejstret for det kompromis med de grundlovss­ikrede rettighede­r, koranloven er udtryk for. Det er naturligvi­s ytringsfri­heden, der er tale om.

Det er tankevaekk­ende, at Koranen nu i virkelighe­den har forrang for Bibelen i et kristent land. Der er mange eksempler på, at Bibelen på den ene eller anden måde er blevet forhånet, bl.a. Jens Jørgen Thorsen gjorde, hvad han kunne. Aldrig har det vaeret nødvendigt at lave en ”bibellov”. Det må vel vaere, at fordi vi kristne ikke tilnaermel­sesvis er så voldsparat­e som muslimerne.

Nina Palesa Bonde påpeger helt berettiget, at det fremover bliver politiet og domstolene, der skal fastsaette, hvad ”utilbørlig behandling” af religiøse skrifter eller genstande er. Ikke alene er koranloven udtryk for lovsjusk – den er også uvaerdig i et demokratis­k, kristent land. Et sådant knaefald for de mørke muslimske kraefter er unaegtelig en ubehagelig fremtidsve­rsion for Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark