Jyllands-Posten

Fra Sporty Spice til succesfuld solokarrie­re

- /Ritzau/ Melanie Jayne Chisholm, sangerinde

Melanie Jayne Chisholm var med i et af historiens største pigebands. Her gjorde hendes stemme og energi sig bemaerket.

Det var muligvis uundgåelig­t, at Melanie Jayne Chisholm fik en karriere i rampelyset. Hun blev født i industriby­en Widnes i det engelske grevskab Cheshire i 1974, hvor hendes mor, Joan O’Neill, var sangerinde i et rockband.

Og der gik ikke laenge, før Melanie Chisholm indså, at hun også selv braendte for at optraede. Hun var naturligt atletisk og dyrkede ballet såvel som karate - men at synge var hendes egentlige passion. Da hun faldt over en annonce i et magasin, hvor der blev efterlyst medlemmer til et nyt pigeband, virkede det som første skridt mod drømmen.

Den 18-årige Melanie missede naesten sin audition på grund af halsbetaen­delse. Men hun endte sammen med Victoria Adams, Geri Halliwell, Emma Bunton og Melanie Brown i det pigeband, der blev verdensber­ømt under navnet Spice Girls.

Spiseforst­yrrelser

Bandets første album ”Spice” røg globalt direkte på førsteplad­sen, og Melanie C, som hun også blev kaldt, gjorde sig som medlem bemaerket for at lave saltomorta­ler på scenen.

Hun fik hurtigt tilnavnet Sporty Spice for sin høje energi og drengede udstråling.

Melanie C blev af flere også anerkendt som den bedste sanger af de fem medlemmer.

Gruppen indtog verdens popscene i slutningen af 1990’erne og blev et af de mest succesfuld­e pigebands nogensinde.

i 1998 - efter tre albummer - besluttede de fem Spice Girls at gå hver til sit.

Melanie Chisholm har siden fortalt, at hun i disse år kaempede med en spiseforst­yrrelse, der opstod som resultat af den store offentlige opmaerksom­hed, og med depression.

Med hjaelp fra blandt andet moren Joan fik hun det bedre, og hendes solokarrie­re tog fart.

Duetten ”When you’re Gone” med sangeren Bryan Adams blev i 1998 et hit hjemme i Storbritan­nien og på tvaers af Europa, og det samme blev hendes første album ”Northern Star” fra 1999. Siden startede sangerinde­n også sit eget pladeselsk­ab ”Red Girl Records”, som blev navngivet efter farven på fodboldklu­bben Liverpool og hendes tendens til at rødme.

I 2007 blev Spice Girls for første gang genforenet, og turnéen ”The Return of The Spice Girls” blev en realitet.

Privat er Melanie C mor til datteren Scarlet Starr, som blev født i februar 2009, og som hun har med erhvervsma­nden Thomas Starr.

I 2012 gik de to fra hinanden efter 10 år som kaerester.

 ?? ?? Som barn tog Melanie C's mor hende med til de rockkoncer­ter, som moren spillede med sit band. Foto: Charles Sykes/Ritzau Scanpix
Som barn tog Melanie C's mor hende med til de rockkoncer­ter, som moren spillede med sit band. Foto: Charles Sykes/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark