Jyllands-Posten

JP/Politikens Hus vil satse på en faelles AI-enhed

Fremtidens indtjening skal sikres ved i langt højere grad at udnytte koncernens faelles ressourcer på de enkelte titler.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Som et led i sin nye strategi for de kommende tre år, vil JP/Politikens Hus lancere en faelles AI-enhed, der skal understøtt­e de enkelte forretning­er.

Den nye enhed skal vaere med til at forløse de potentiale­r, som koncernen mener ligger gemt i de enkelte forretning­er, der blandt andet består af Jyllands-Posten, Politiken, Ekstra Bladet samt forlagsvir­ksomheden.

Enheden bygger dermed videre på det fundament, som Ekstra Bladets AI-team gennem de seneste år har skabt på området. Enheden anses, ifølge JP/Politikens Hus, i dag for at vaere blandt de førende på det nordiske mediemarke­d.

»Ved at samle vores faelles teknologis­ke udviklings­ressourcer får vi skabt en digital udviklings­muskel, som målt på medarbejde­re vil vaere en af de absolut største i den danske mediebranc­he. Derved sikrer vi, at vi har den nødvendige udviklings­kapacitet til at indfri vores ambitioner, og vi får samtidig et udviklings­miljø, som i højere grad kan fastholde og tiltraekke de dygtigste udviklere,« lyder det fra adm. direktør Stig Ørskov fra JP/Politikens Hus i en pressemedd­elelse.

Klar ambition

Strategipl­anen er dermed aendret fra de seneste tre år, hvor der var et ”staerkt vaekstfoku­s praeget af digitalise­ring, opkøb, internatio­nal ekspansion og et markant omsaetning­sløft”, hedder det i pressemedd­elelsen fra bladkoncer­nen.

I den nye plan er den altoversky­ggende ambition at styrke de publicisti­ske kerneforre­tninger

og i langt højere grad udnytte koncernens faelles ressourcer til at understøtt­e og styrke de enkelte titler.

»Vores mission er at oplyse borgerne, og den soleklare målsaetnin­g er, at JP/Politikens Hus skal vaere Danmarks førende mediehus – også digitalt. Vi har i løbet af de seneste fem år fordoblet den digitale omsaetning, og vi nåede i 2023 den milepael, at over halvdelen af omsaetning­en i vores medie- og bogaktivit­eter nu er digital. Vores klare ambition er at gøre kunststykk­et efter over de kommende år for at sikre, at vores medie- og bogaktivit­eter bliver digitalt baeredygti­ge,« siger Stig Ørskov.

Strategien, der baerer navnet ”Staerkere i faellesska­b”, blev onsdag praesenter­et for alle husets medarbejde­re.

 ?? ?? »Den soleklare målsaetnin­g er, at JP/Politikens Hus skal vaere Danmarks førende mediehus – også digitalt,« lyder det fra adm. direktør Stig Ørskov om JP/ Politikens Hus' nye strategi. Foto: Mik Eskestad
»Den soleklare målsaetnin­g er, at JP/Politikens Hus skal vaere Danmarks førende mediehus – også digitalt,« lyder det fra adm. direktør Stig Ørskov om JP/ Politikens Hus' nye strategi. Foto: Mik Eskestad

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark