Jyllands-Posten

Aldrig er så mange brugte biler sat ned i pris som nu

Årets første uge bød på flere prisnedsae­ttelser end nogensinde før på Danmarks største bilmarkeds­plads.

- MICK KRISTENSEN Ledende nyhedsreda­ktør mick.kristensen@jp.dk

Bilåret 2024 er skudt i gang med et brag.

Aldrig før er der sat så mange brugte biler ned i pris, som der blev gjort i uge 1 hos Bilbasen – Danmarks største markedspla­ds for køb og salg af biler.

Helt konkret blev 5.862 biler justeret ned i pris i uge 1 af et udbud på 65.000 biler.

Antallet af prisnedsae­ttelser i uge 1 var en tredobling fra ugen forinden, som dog også var en rolig juleuge.

»Forhandler­ne på brugtbilma­rkedet reagerer på de mange prisnedsae­ttelser, der har vaeret på nybilmarke­det i slutningen af 2023 og den første uge af 2024, hvor importører og forhandler­e typisk holder nytårskur for bilkøberne med meget attraktive priser på såvel køb som privatleas­ing,« skriver Jan Lang,

der er markedsana­lytiker hos Bilbasen, i en mail til Finans.

Ifølge ham fortsaette­r adfaerden fra 2023, der bød på prisfald efter prisfald på bilmarkede­t. Derfor er han ikke overrasket over, at årets første uge satte rekord for prisnedsae­ttelser.

»Forhandler­ne er fokuserede på at holde lagerdagen­e nede, og de ved, at priserne er det bedste vaerktøj til at få solgt biler,« skriver Jan Lang.

Plugin i førertrøje­n

Hvor det gennem 2023 isaer var elbiler, der blev sat ned i pris, tog en anden biltype førertrøje­n i uge 1. »Skulle jeg vaere lidt overrasket, så er det over den konsekvent­e nedsaettel­se af plugin-hybriderne. Men den bagvedligg­ende realitet er, at forhandler­ne generelt oplever stigende liggedage på plugin-hybriderne, hvilket skyldes, at elbilerne er blevet så attraktive i deres prissaetni­ng, og skal pluginhybr­iderne saelges, så skal de ned i pris. Det interessan­te er, at nu er de blevet så billige, at de faktisk ser relativt attraktive ud i forhold til de rendyrkede benzinbile­r,« skriver Jan Lang.

I alt blev 962 plugin-hybrider sat ned i pris i uge 1.

1.426 elbiler fik et billigere til salg-skilt i løbet af ugen, og det er markant over stort set alle uger af 2023.

Finans kunne mandag fortaelle, at prisfesten hos Tesla fortsaette­r i år, da elbilprodu­centen i øjeblikket skilter med store rabatter på

udvalgte biler.

 ?? ?? Ford Kuga har i lang tid vaeret den mest solgte plugin-hybridbil i Danmark. Foto: Christian Schacht
Ford Kuga har i lang tid vaeret den mest solgte plugin-hybridbil i Danmark. Foto: Christian Schacht

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark