Jyllands-Posten

Danskere med en feriebolig i Frankrig får skattegevi­nst

Ny aftale om dobbeltbes­katning kan få flere danskere til at bosaette sig i Frankrig.

- LARS NIELSEN lars.nielsen@finans.dk

Det bliver langt mere attraktivt for danskere at eje en bolig i Frankrig. Det skyldes en ny aftale om dobbeltbes­katning, der trådte i kraft ved årsskiftet.

Aftalen betyder bl.a., at danskere, der flytter til Frankrig, ikke laengere behøver at saelge deres hus for at komme ud af dansk beskatning, og den sikrer, at hverken privatpers­oner eller virksomhed­er risikerer dobbeltbes­katning af den samme indkomst, skriver revisionss­elskabet, BDO, i en gennemgang af de nye regler.

Skatteafta­len mellem de to lande har ellers vaeret sat på pause i 15 år. Den tidligere overenskom­st blev opsagt fra dansk side, fordi Danmark med den ikke kunne beskatte efterlønso­g pensionsud­betalinger fra Danmark til personer med bopael i Frankrig. Det er aendret i den nye overenskom­st, og Danmark får den primaere beskatning­sret til den type indtaegter, skriver BDO.

Interesse vil vokse

For danskere med feriebolig i Frankrig har der i årene uden overenskom­st vaeret en undtagelse­sregel, der sikrede, at de ikke har skullet betale dansk ejendomsva­erdiskat af boligen, hvis den var købt inden 28. november 2007. Også denne regel videreføre­s. Er boligen købt efter den dato, skal der fremover fortsat betales dansk ejendomsva­erdiskat, men med mulighed for at modregne visse franske ejendomssk­atter i den.

Danskere, der udstatione­res i Frankrig, eller som mere permanent bosaetter sig der, vil med den nye overenskom­st ikke laengere vaere nødt til at saelge deres hus eller lejlighed i Danmark for at komme ud af dansk beskatning.

Den nye aftale vil øge interessen for at bosaette sig i Frankrig i en kortere eller laengere periode, vurderer BDO.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark