Jyllands-Posten

Rekorder i Novo og Zealand sikrede et spinkelt plus i C25

-

Rekordkurs­er til Novo Nordisk og Zealand Pharma bidrog onsdag til en lille stigning i indekset med de danske eliteaktie­r, C25, på 0,1 pct. til 1858,73.

Blandt de mindre selskaber var Bang & Olufsen i vaelten efter et regnskab for andet kvartal, der sendte aktien kraftigt retur.

Ellers var det en dag uden større slinger i valsen og praeget af afventende investorer forud for nogle store begivenhed­er sidst på ugen startende torsdag med inflations­tal fra USA.

»Det er stilhed før stormen forud for inflations­tal fra USA torsdag, som på dagen kan få betydning for både rente- og aktiemarke­det. Og fredag starter regnskabss­aesonen med tal fra flere af de amerikansk­e storbanker,« siger seniorakti­erådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til MarketWire.

Elektronik­koncernen Bang & Olufsen kom onsdag morgen med regnskab for andet kvartal af det forskudte regnskabså­r 2023/24, og det har kastet en nedpraecis­ering af sig. Både omsaetning og driftsover­skuddet i andet kvartal endte ifølge Bloomberg News under analytiker­nes forventnin­ger.

Bang & Olufsen venter nu en omsaetning­svaekst i den lave ende af 0-9 pct. Forventnin­gen til driftsmarg­inen før saerlige poster er fortsat 0-6 pct.

Elektronik­aktien faldt 7,9 pct. til 10,02 kr.

I C25 toppede Pandora med en stigning på 2,2 pct. til 998,20 kr., efter at aktien kort før børslukket­id lige kiggede over 1000 kr.-maerket.

Herefter fulgte Zealand Pharma med et plus på 2,2 pct. til rekordkurs­en 417 kr. Aktien har nydt godt af stor opmaerksom­hed om selskabets forskning inden for fedmemidle­r, og tidligere på ugen hentede selskabet frisk kapital ind til at forsaette udviklinge­n.

»Zealands aktieudvid­else kom godt på plads med et par store aktører, som efterspurg­te aktierne. Det er et godt tegn. Der har også vaeret en health care-konference hos JPMorgan, som har haft en del fokus på fedme, og Novo var tirsdag også på podiet,« lyder det fra Martin Munk.

Novo fik i øvrigt løftet kursmålet hos Deutsche Bank til 850 kr. fra 775 kr. med en uaendret anbefaling på "køb". Novo Nordisk-aktien endte i lukkerekor­den 737,90 kr. efter et plus på 2,1 pct.

Rockwool endte med et fald på 2,3 pct. til 1890 kr. derimod blandt de mest faldende eliteaktie­r, efter at Bank of America saenkede anbefaling­en af isolerings­koncernens aktie til "underperfo­rm" fra "neutral".

Vestas og Maersk havde også en sløj aktiedag efter analysenyh­eder. Amerikansk­e Jefferies saenkede Vestas til "hold" fra "køb", hvilket var med til at sende vindmøllea­ktien ned med 1,8 pct. til 202,80 kr.

Maersk, der i nogen tid har fået en øget opmaerksom­hed som følge af uroen i Det Røde Hav, fik desuden saenket anbefaling­en til "hold" hos britiske HSBC, der tidligere anbefalede "køb".

Rederiets B-aktie faldt 2,0 pct. til 12.955 kr.

For Royal Unibrew blev anbefaling­en saenket til "underperfo­rm" fra "hold" hos amerikansk­e Jefferies, der i samme ombaering skar kursmålet til 375 kr. fra 450 kr. Bryggeriak­tien faldt 1 pct. til 446,60 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark