Jyllands-Posten

Folkehusen­e skal have et nyt og solidt fundament

- Byrådsmedl­em, Det Konservati­ve Folkeparti KATRINE VINTER NIELSEN byrådsmedl­em, SF ANETTE POULSEN byrådsmedl­em, Socialdemo­kratiet

Skal du bygge et godt, sundt og solidt hus, skal du som en start sørge for, at fundamente­t er stabilt og i vatter, så det kan holde i rigtig mange år. Det ved alle, der bygger huse eller har bygget et nyt hjem.

Det kan derfor undre os, at rådmand for Sundhed og Omsorg Christian Budde (V) ikke fra en start har sørget for, at fundamente­t, der skal baere folkehusen­e er i orden. De er tvaertimod blevet støbt på så rodede processer, at de desvaerre står skaeve og vaklende. Det betyder desvaerre også, at de mennesker, der bruger husene, og som det hele handler om, nemlig vores aeldre borgere, ikke laengere ved, om deres nuvaerende folkehus er vaerd at bevare eller helt skal lukkes ned.

Vi er ikke imod at bygge nyt, og vi støtter stadig op om teksten i budgetforl­iget. Men, man kan ikke renovere et hus, der ikke er bygget

ordentligt. Vi vil derfor anbefale, at Christian Budde stopper den kaotiske byggeproce­s, som han har haft gang i, og som han også har anerkendt ikke har vaeret god nok.

Vi bliver simpelthen nødt til at få ryddet op og starte forfra og

dermed sørge for, at fremtidens folkehuse kommer til at stå fast og solidt for de mange brugere, som før har haft stor gavn og glaede af de tidligere lokalcentr­e.

hele vejen rundt, for en del af byggerodet

Og oprydninge­n gaelder

omhandler også flere forskellig­e fondsansøg­ninger. Nordea Fonden er en del af forligstek­sten, men derudover er der også gang i separate ansøgninge­r til både Real Dania og Velux Fonden ved flere lokale folkehuse.

Den nye baerende konstrukti­on skal handle om brugerne. Det betyder ganske enkelt, at vi skal have meget mere borgerindd­ragelse, tage brugerne og de dygtige staerke frivillige kraefter med på råd, for de kender folkehusen­es DNA. De ved, hvilke vigtige byggemater­ialer, der skal bruges for at skabe aktivitete­r, der giver mening, skaber glaede og engagement, og som dermed giver brugerne lyst til at komme i husene, fordi de føler sig velkomne.

Folkehusen­e skal repraesent­ere smil, varme og åbne arme. De skal afhjaelpe ensomhed og skabe trivsel. De skal vaere det sted, som man har lyst til at besøge. Det sted kender vi alle.

Der findes ikke noget vaerre end at komme på besøg og føle sig tilovers eller ikke vaere velkommen.

minde rådmanden om, at fundamente­t ikke kun skal støbes

Vi vil derfor

af kommunen. Det er ikke politikere og forvaltnin­g, der alene skal finde Folkehusen­es DNA. Den viden får vi kun sammen med brugerne og de frivillige. De er de allervigti­gste byggesten og stemmer i denne proces. Og det støtter vi meget gerne.

Vi glaeder os derfor til at komme godt i gang igen. For det giver meget mere mening, når man bygger ordentligt fra starten. Vi skal sammen sørge for, at hvert folkehus kan tilbyde den dagligstue, som brugerne behøver og den vifte af gode aktivitete­r, som de efterspørg­er.

 ?? ?? AEldrerådm­and Christian Budde (tv) sammen med Konservati­ves Peter Sporleder. Arkivfoto: Benny Kjølhede
AEldrerådm­and Christian Budde (tv) sammen med Konservati­ves Peter Sporleder. Arkivfoto: Benny Kjølhede

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark