Jyllands-Posten

Jakob Ellemann-Jensen har stiftet nyt firma

I december valgte den tidligere Venstre-formand at stifte et firma for første gang i sit liv.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Ledende nyhedsreda­ktør

Jakob Ellemann-Jensen kan skrive forhenvaer­ende jurist, soldat, folketings­medlem, partiforma­nd og minister på sit cv.

Siden december har han kunnet skrive en ny ting på cv’et. Nemlig virksomhed­sejer.

Jakob Ellemann-Jensen stiftede i december enkeltmand­svirksomhe­den med det spøjse navn Fiddlestix.

Hvorfor lige netop dette navn vides endnu ikke. Måske har Jakob Ellemann-Jensen ladet sig inspirere af et canadisk rockband eller en rødvin, som også går under navnet Fiddlestix.

Men mere sandsynlig­t er det nok, at inspiratio­nen kommer fra det engelske udtryk fiddlestic­k, der kan bruges om småting med knap så meget vaerdi.

Fiddlestix er stiftet under branchekod­en ”virksomhed­srådgivnin­g og anden rådgivning om driftslede­lse” i cvr-registeret.

En fiks løsning

Hvad den nye virksomhed mere konkret skal bruges til, er det ikke lykkedes at få Jakob Ellemann-Jensen til at svare på trods af gentagne henvendels­er i løbet af ugen.

Onsdag aften lagde han dog et opslag på Instagram, hvor han forklarede, at han nu skal vaere podcastvae­rt på ”Podimo Bogklub”.

Brugen af enkeltmand­svirksomhe­der for politikere har tidligere mødt kritik.

I 2020 kunne Ekstra Bladet fortaelle, at enkeltmand­svirksomhe­der kan bruges som en finte til at undgå modregning i efterveder­lag for politikern­e.

Altså, politikere kan – mens de får efterveder­lag – kanalisere anden indkomst ind i enkeltmand­svirksomhe­den, vente til efterveder­laget løber ud og derefter traekke pengene fra anden indkomst ud af enkeltmand­svirksomhe­den. Uden modregning i efterveder­laget.

Socialdemo­kratiet, SF og Enhedslist­en ville have reglerne for efterveder­lag lavet om, så enkeltmand­svirksomhe­der ikke kunne bruges til at undgå modregning.

Men forslaget blev aldrig til noget.

Jakob Ellemann-Jensen har ret til efterveder­lag i seks måneder og får i alt 756.096 kr. i efterveder­lag frem mod slutningen af april.

Da den tidligere Venstrefor­mand ikke har besvaret Finans’ henvendels­er, svaever det hen i det uvisse, hvad han skal bruge sit nye firma til.

 ?? ?? Jakob Ellemann-Jensen forlod dansk politik i oktober 2023.
Jakob Ellemann-Jensen forlod dansk politik i oktober 2023.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark