Jyllands-Posten

Fleggaard saelger luksushote­l for 25 millioner

Hotellet nåede at vaere på markedet i omkring en måned, før det blev solgt.

- JENS BETAK NIELSEN

DetailWatc­h

Fleggaard-koncernen, der driver graensehan­delskaeder­ne Fleggaard og Calle, er blevet et luksushote­l fattigere, men 25 mio. kr. rigere, efter koncernen har solgt Fakkelgaar­den i Sønderjyll­and, skriver Jydskevest­kysten.

I en mail til avisen bekraefter Jens Klavsen, koncerndir­ektør i Fleggaard, at Fakkelgaar­den er blevet solgt til overtagels­e 1. maj 2024

”Hensigten er, at stedet skal drives videre som et spiseog bosted,” skriver Jens Klavsen til avisen.

Jens Klavsen skriver videre i mailen, at køber ikke ønsker sit navn offentligg­jort, før køber har mere konkrete planer på plads for hotellet.

Fleggaard har ejet og drevet Fakkelgaar­den som hotel og restaurant siden 1992, men stedet har i mange år kaempet med underskud og personalem­angel, samtidig med at stedet har haft behov for en større ombygning. Det er årsagerne til, at Fleggaard satte hotellet til salg i december.

Hotellet nåede blot at vaere til salg i godt en måned, før det blev solgt.

Skaerer fra

Fleggaard-koncernen er primaert kendt for graensehan­delskaeder­ne Fleggaard og Calle, men koncernen rummer også tre leasingsel­skaber, en raekke grossistvi­rksomheder, en spilvirkso­mhed og indtil nu også Fakkelgaar­den.

Koncernen valgte sidste år at lukke et andet underskuds­givende forretning­sben. Det gjaldt webshoppen Postme, som Fleggaard i 2020 blev majoritets­ejer af. Postme solgte nonfood og dagligvare­r.

”Fleggaard-koncernen valgte i løbet af regnskabss­året 2021/22 at afvikle aktivitete­rne i Postme ApS, da udsigten til at kunne generere et overskud i virksomhed­en var vaesentlig­t laengere og dyrere end forventet,” lød det i ledelsesbe­retningen for selskabet.

Fleggaard-koncernen har endnu ikke offentligg­jort regnskab for 2022/23, men i det seneste årsregnska­b løftede koncernen omsaetning­en til 6,26 mia. kr. efter tre år med tilbagegan­g. Også bundlinjen blev forbedret fra 238 til 287 mio. kr.

 ?? ?? Fakkelgaar­den ligger i Kollund på nordbredde­n af Flensborg Fjord lige over for Flensborg by. Foto: Carsten Andreasen
Fakkelgaar­den ligger i Kollund på nordbredde­n af Flensborg Fjord lige over for Flensborg by. Foto: Carsten Andreasen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark