Jyllands-Posten

Luften sivede ud af C25 – NKT og Zealand Pharma i rekord

-

Der var rekordtakt­er hos NKT og Zealand Pharma torsdag, hvor også Ambu og Carlsberg gjorde en god figur.

Men samlet blev det til et mindre minus for eliteindek­set, C25, der faldt 0,1 pct. til 1856,14.

Dampen gik af aktiemarke­det efter inflations­tal fra USA for december. Først faldt aktierne, så steg de igen – for at ende dagen i minus. Indekset lå i formiddags­timerne til et plus på en lille pct.

»Det er lidt det samme billede, vi ser hver gang. Markedet er hurtigt til at reagere,« siger Mads Zink, der er chefhandle­r i Danske Bank.

»Inflations­tallene giver lidt modsatrett­ede signaler – og nu ser markedet frem mod nye data for at finde ud af, hvad der er op og ned,« siger chefhandle­ren.

Han hentyder til, at kerneinfla­tionen aftog i forhold til november 2023, mens inflatione­n tiltog i december i forhold til måneden før.

Fredag skydes den amerikansk­e regnskabss­aeson i gang – og her kommer blandt andet Bank of America, JPMorgan og Wells Fargo med regnskab.

»Vi kommer til at se, hvordan fjerde kvartal har udspillet sig – og hvordan tendensen ser ud,« påpeger Mads Zink.

Blandt torsdagens vindere var Zealand Pharma, der steg 1,5 pct. til rekordkurs­en 423,20 kr. og dermed slog rekorden fra onsdag.

Spekulatio­n om opkøb

Zealand er blevet naevnt som oplagt opkøbsmål. Og det kan eventuelt vaere den amerikansk­e kaempe Pfizer, der på den måde kan finde en vej ind på markedet for fedmebehan­dling, skriver Bloomberg News på baggrund af en rundspørge hos investormi­ljøet i biotekindu­strien.

»Zealand bliver naevnt som et oplagt køb for Pfizer, og det er det, der får aktien til at stige i dag,« vurderer Mads Zink.

NKT endte torsdag 0,7 pct. højere i 465,80 kr., og dermed blev rekorden fra den 28. december sidste år slået.

Novo Nordisk var ligeledes på rekordjagt en stor del af dagen – men den blev indstillet, og aktien faldt 1,2 pct. til 729 kr. Det samme billede gjorde sig gaeldende for Pandora – men som også endte torsdagen med et minus på 1,3 pct. til 985,60 kr.

I toppen af C25 endte Ambu med et plus på 5 pct. til 108 kr.

Torsdag haevde det London-baserede finanshus Redburn Atlantic sit kursmål for aktien til 102 kr. fra 80 kr. og fastholdt anbefaling­en "neutral". Også norske DNB skruede kursmålet op med 10 kr. til 120 kr og gentog sin købsanbefa­ling.

Carlsberg gjorde medicoakti­en følgeskab med et plus på 3 pct. til 890,80 kr., efter finanshuse­t Bank of America har kigget naermere på bryggeriko­ncernen og haevet anbefaling­en til "køb" fra "neutral".

»En af vinderne i dag er Carlsberg på en løftet anbefaling, efter aktien ellers har performet halvsløjt i forhold til sine peers i Europa,« siger Mads Zink.

De seneste dage har der vaeret flere opjusterin­ger blandt bankerne. Og torsdag var turen kommet til Danske Andelskass­ers Bank, der nu venter en basisindtj­ening på cirka 270 mio. kr. mod det tidligere niveau på 243-253 mio. kr.

Aktien steg 1 pct. til 10,60 kr.

I de denne uge har blandt andet Djurslands Bank, Hvidbjerg Bank og Lollands Bank opjusteret.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark