Jyllands-Posten

Efter konkurs gik projekt i stå. Men nu er 350 boliger alligevel på vej ved den gamle journalist­højskole

Nordstern oplyser, man har indgået en aftale med Østjysk Bolig om at faerdiggør­e projektet.

-

Østjysk Bolig udbød i 2020 opførelsen af 350 ungdomsog familiebol­iger i det nordlige Aarhus ved den gamle Journalist­højskole, men byggeriet blev standset, da entreprenø­ren JFP gik konkurs i 2022.

Cirka halvdelen af boligerne manglede at blive opført. Men nu sker der så noget.

For ved genudbudde­t i 2023 har Nordstern vundet licitation­en, og nu er der indgået en kontrakt på faerdiggør­elsen af de 350 boliger.

Det oplyser Nordstern i en pressemedd­elelse.

»Det er altid udfordrend­e at skulle overtage et igangvaere­nde projekt, men Østjysk Bolig ved administra­tor Lejerbo har med deres positive og løsningsor­ienterede tilgang bidraget til at saette retningen for faerdiggør­elsen af projektet. Vi er glade for den tillid, de har vist os ved tildeling af opgaven, og vi ser frem til at kunne levere 350 flotte boliger til unge og familier i 2025,« siger Torben Modvig, Group CEO i Nordstern.

Vaekker glaede

Aftalen vaekker også glaede hos Østjysk Bolig, der nu står til at få projektet bygget faerdigt:

»Vi ser rigtig meget frem til at få sat byggeriet af de 350 boliger i gang igen. Det har selvfølgel­ig ikke vaeret optimalt, at det har stået stille så laenge, så vi er glade for, at Nordstern er klar til at tage fat, så boligerne også kan bidrage til, at der kommer endnu mere liv i den nye bydel omkring den gamle journalist­højskole og Kulturhus Bunkeren,« siger Hosea Dutschke, forretning­sfører i Lejerbo/Østjysk Bolig.

Når boligområd­et står faerdigt, kommer det til at rumme 300 almene ungdomsbol­iger på ca. 12.000 kvm. og 50 familiebol­iger på i alt ca. 5.000 kvm. inklusive faellesare­aler og med tilhørende udearealer.

Det nye boligområd­e forventes at stå faerdig efteråret 2025.

 ?? ?? »Det er altid udfordrend­e at skulle overtage et igangvaere­nde projekt,« siger Torben Modvig, direktør for Nordstern, som nu skal lave de sidste boliger. Pressefoto
»Det er altid udfordrend­e at skulle overtage et igangvaere­nde projekt,« siger Torben Modvig, direktør for Nordstern, som nu skal lave de sidste boliger. Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark