Jyllands-Posten

Et nifoldigt leve og af Aarhus-hjertet tak

- CLAUS T. BECH

Af Aarhus-hjertet og som royalist: Tak til H.M. Dronning Margrethe for en naesten livslang og helt fantastisk indsats for Danmark som landets folkelige, dygtige og kloge dronning.

En saerlig stor tak skal herfra lyde for de mange besøg og ophold i Aarhus og på Marselisbo­rg Slot igennem alle årene og for dronningen­s helt saerlige betydning for byens kultur- og handelsliv, hvor hun har vaeret en flittig gaest.

Saerligt vil vi fra handelsliv­ets og Aarhus City Forenings side huske tilbage på dronning Margrethes sidste store officielle besøg i byen – sommertogt­sbesøget i juni 2022, hvor dronningen­s 50-års regentjubi­laeum samtidig blev markeret, og hvor majestaete­n på en smuk solrig lørdag formiddag besøgte byens handelsliv på blandt andet et feststemt Store Torv. Det var her en stor aere at få lov til at byde dronningen velkommen og vaere en del af hendes besøg i Aarhus, og samtidig var besøget en stor cadeau til hele byens detailhand­el, dets medarbejde­re og bylivet som helhed, som vi aldrig vil glemme.

Det vil også vaere på sin plads ved denne saerlige lejlighed at taenke på prinsgemal­en, prins Henrik, dronningen­s elskede, fortrolige aegtemand og livsledsag­er gennem mere end 50 år.

En enestående epoke i danmarkshi­storien får nu sin meget flotte afslutning søndag den 14. januar 2024 – og en helt ny kan begynde.

Nu er det så H.K.H. Kronprins Frederik, der tager over som landets regent – Hans Majestaet Kong

Frederik X og med H.M. Dronning Mary ved sin side, og vi ser allerede nu frem til at byde den kommende konge og familie velkommen i Smilets by til maj, når Aarhus får besøg af Royal Run, faellesska­bets fest i kondisko for alle og det med Hans Majestaet Kong Frederik X i front som protektor. Vi kan allerede nu godt begynde at finde løbeskoene frem og glaede os til denne store begivenhed for små såvel som store.

Og når superligas­aesonen starter om kort tid, vil AGF helt sikkert få kaelenavne­t kongeklubb­en med den kommende konge som en erklaeret stor fan af byens hold, AGF.

Direktør, Aarhus City Forening

En saerlig stor tak skal herfra lyde for de mange besøg og ophold i Aarhus ...

Af hjertet tak til H.M. Dronning Margrethe II for de mange gode år som regent, og velkommen til kong Frederik X med et nifoldigt leve.

 ?? ??
 ?? ?? Hendes Majestaet Dronning Margrethe gaestede bl.a. rådhuset, da hun på sit sommertogt besøgte Aarhus fredag og lørdag den 3. og 4. juni. Arkivfoto: Liv Kastrup
Hendes Majestaet Dronning Margrethe gaestede bl.a. rådhuset, da hun på sit sommertogt besøgte Aarhus fredag og lørdag den 3. og 4. juni. Arkivfoto: Liv Kastrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark