Jyllands-Posten

Gøngehøvdi­ngen — på syngende grund

Fuglsøcent­ret i Knebel laegger 25. april scene til Den Ny Operas og Musikteatr­et Figaros forestilli­ng.

- GITTE SCHWARTZ Adresseavi­sen Syddjurs gitte.schwartz@lokalavise­n.dk

Glaed jer til et gensyn med Figaros, der i foråret 2024 fejrer 20-års jubilaeum med forestilli­ngen Gøngehøvdi­ngen på syngende grund.

Forestilli­ngen har premiere i Esbjerg 19. januar og vil blive opført 47 gange i 41 byer over hele Danmark indtil 30. april.

25. april vil man kunne opleve den

Knebel.

Carit Etlars roman skildrer begivenhed­erne i 1657-1658, da Svend Poulsen Gønge forsvarer Sjaelland mod de svenske styrker og deres tyske lejesoldat­er.

Svend Poulsen Gønge og hans tro ven og svoger, Ib, får til opgave at hente 50.000 rigsdaler i Vordingbor­g Kirke og bringe dem til København. Men at komme forbi de svenske linjer er svaert, og det bliver bestemt ikke bedre, da den tyske kaptajn Mannheimer og hans ledsager, heksen Kulsoen, jager dem på livet for at få fingre i de mange penge. i Fuglsøcent­ret i

Udsat for Figaros vridemaski­ne kan handlingen godt sine steder tage en lidt anden drejning...

Krydret med komik

Figaros og Den Ny Operas opdaterede udgave af Gøngehøvdi­ngen tilsaettes kendte hits fra opera, operette og musical og krydres med masser af komik.

I Gøngehøvdi­ngen spilles, synges og danses alle roller i et festfyrvae­rkeri af humor og musik af Lisbeth Kjaerulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen.

»Vi er en samling krøllede hjerner i Figaros, og vi undskylder på forhånd. I 2024 fejrer vi Figaros 20 års-jubilaeum, hvor vi siden 2004 har udviklet og perfektion­eret vores helt saerlige teaterform: Vi tager en kendt titel under kaerlig behandling, piller historier fra hinanden og saetter dem sammen igen med revy og comedy blandet med musical, opera og operette,« fortaeller teater- og operachef Hans Dueholm, der lokalt er også et kendt ansigt, blandt andet som fast konferenci­er ved Syddjurs Award.

»At co-producere med Figaros er en fornøjelse,som Den Ny Opera efterhånde­n har undt sig selv i en årraekke. Figaros’ altid toptunede tekst og musik og suveraene beherskels­e af både komisk timing, fraekhed og ”respektful­dt respektløs­e” omgang med musikteate­rgenren supplerer Den Ny Operas egen produktion på bedste vis. Det er en glaede at vaere med til at sende ”Gøngehøvdi­ngen - på syngende grund” på turné i hele landet,« understreg­er Lars Ole Mathiasen, operachef Den Ny Opera.

Holdet har tidligere produceret og skrevet ”Svend, Knud og Valdemar – synger på sidste vers”, ”Dracula – en kisteglad grinebider” og ikke mindst den seneste ”De tre Musketerer – en for alle, alle for en og tre for en tier”.

 ?? ?? I Gøngehøvdi­ngen spilles, synges og danses alle roller i et festfyrvae­rkeri af humor og musik af Lisbeth Kjaerulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen. Pressefoto
I Gøngehøvdi­ngen spilles, synges og danses alle roller i et festfyrvae­rkeri af humor og musik af Lisbeth Kjaerulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen. Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark