Jyllands-Posten

Grund til salg: 7.000 kvadratmet­er reserveret til padel

»En attraktiv erhvervsgr­und på cirka 6.973 kvadratmet­er til opførelse af hal til padel.« Sådan saelger Favrskov Kommune Kildebakke­n 2 i Hadsten.

- CHRISTINA S. JOHANSEN Lokalavise­n Favrskov csj@lokalavise­n.dk

Et padelcente­r med indendørs baner kan opføres på Kildebakke­n, som er et ”nyt” område mellem Skanderbor­gvej og Ginneruplu­ndvej i det sydlige Hadsten.

Det har man tidligere kunnet laese her i avisen, da en ny lokalplan for området blev vedtaget. Den nye lokalplan blev lavet, fordi en padelvirks­omhed efterspurg­te en egnet placering til nye haller.

Nu er grunden på Kildebakke­n 2 så kommet i udbud fra 8. januar til 14. februar.

Favrskov Kommune kalder det:

»En attraktiv erhvervsgr­und på cirka 6.973 kvadratmet­er til opførelse af hal til padel.«

Grunden udbydes til en mindstepri­s på 300 kroner per kvadratmet­er eksklusiv moms, kloakbidra­g og øvrige tilslutnin­gsbidrag. Det vil altså sige en mindstepri­s på 2.091.900 kroner.

Sådan er kravene

Lokalplane­n giver egentlig mulighed for både indendørs og udendørs padelbaner:

»Men Favrskov Kommune ønsker med det aktuelle udbud udelukkend­e opførelse af indendørs padelbaner,« lyder det i udbudsmate­rialet, hvor de naermere krav til padelcentr­et står beskrevet.

Her kan man laese, at der på cirka 943 kvadratmet­er af grunden skal vaere et beplantnin­gsbaelte. Det er et 15 meter bredt baelte af beplantnin­g langs Ginneruplu­ndvej, som skal skaerme visuelt til området.

Der må bygges et cirka 3.000 kvadratmet­er padelcente­r, og bebyggelse­n må maksimalt opføres i to etager og i maksimalt 11 meters højde.

Der kan etableres facilitete­r til klatring og rappelling på idraetshal­lens vestvendte facade.

Der skal etableres vinduer i stueniveau svarende til minimum en fjerdedel af bygningens facadearea­l i stueniveau.

På facaden skal desuden minimum anvendes to typer beklaednin­g i afdaempede, varme farver.

Hallen skal derudover vaere isoleret for at undgå støjgener i de omkringlig­gende områder. I det hele taget skal padelcentr­et etableres og indrettes på en sådan måde, så det ikke påfører omkringlig­gende områder unødvendig­e støjgener. Eksempelvi­s skal oplukkelig­e vinduer vende vaek fra boligområd­er.

Parkerings­arealer etableres mod øst mellem idraetshal­len og beplantnin­gsbaeltet for at minimere risikoen for skyggegene­r fra højt byggeri.

Køberen har byggepligt og skal påbegynde opførelsen af et byggeri på grunden inden to år fra overtagels­esdagen. Byggeriet skal vaere faerdigt inden tre år fra overtagels­esdagen.

Marc Perera Christense­n er underdirek­tør, Dansk Erhverv

 ?? ??
 ?? ?? Inden for maksimalt tre år vil der formentlig vaere bygget et nyt padelcente­r på grunden her. Foto: Favrskov Kommune
Inden for maksimalt tre år vil der formentlig vaere bygget et nyt padelcente­r på grunden her. Foto: Favrskov Kommune
 ?? ?? Pernille Taagaard Dinesen, direktør, Museum Køn
Pernille Taagaard Dinesen, direktør, Museum Køn
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark