Jyllands-Posten

Justitsmin­ister opfordrer til ikke at vaere nervøs ved terrorsag

Man skal ikke vaere bekymret over Hamas-melding, hvis man vil fejre tronskifte, siger minister.

-

Fredagens melding om, at der er tråde til den palaestine­nsiske organisati­on Hamas i en sag om planlaegni­ng af terror, understreg­er, hvor alvorlig sagen er. Sådan lyder det fra justitsmin­ister Peter Hummelgaar­d (S).

»Det er klart, at det bekraefter også, at terrortrus­len mod Danmark desvaerre er alvorlig, men at vi heldigvis også har et dygtigt og årvågent politi og en efterretni­ngstjenest­e, der hver dag gør deres ypperste for at passe på os,« siger han.

Den 14. december sidste år meldte Københavns Politi og Politiets Efterretni­ngstjenest­e (PET) ud, at man mistaenkte i alt syv personer i en sag om planlaegni­ng af terror.

Bør ikke vaere bekymret

Fredag har sagens anklager Anders Larsson oplyst ved et retsmøde i Østre Landsret, at man mener, at sagen har tråde til Hamas. Hvad der naermere bestemt ligger i det, uddyber han ikke.

Justitsmin­isteren understreg­er også, at man ikke skal vaere bekymret, hvis man har taenkt sig at fejre tronskifte­t søndag.

»Der er ikke noget i de her nye oplysninge­r, der gør, at danskerne skal vaere nervøse ved at opholde sig nogen steder eller deltage i festlighed­erne i weekenden,« siger han.

I forbindels­e med politiakti­onen oplyste PET, at sagen har tråde til udlandet. Men oplysninge­n om, at politiets efterforsk­ning peger på, at der er tale om tråde til Hamas, er ny for offentligh­eden.

Fredag vil justitsmin­isteren ikke kommentere, hvornår han eventuelt er blevet gjort bekendt med oplysninge­n om, at der skulle vaere tråde til Hamas.

Lukkede døre

Sagen om planlaegni­ng af terror har indtil videre vaeret ført bag såkaldte dobbeltluk­kede døre. Dermed har offentligh­eden ikke kendskab til den konkrete sigtelse mod de mistaenkte i sagen. Derfor er det uvist, hvad politiet mener, at det har afvaerget i forbindels­e med aktionen i december.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark