Jyllands-Posten

Op mod Wozniacki? Arvtageren er klar i maelet om sine chancer i sådan en kamp

Clara Tauson og Caroline Wozniacki repraesent­erer ungdommen og erfaring i dansk kvindetenn­is, og efter sidstnaevn­tes comeback kan de pludselig ende med at møde hinanden i en profession­el kamp.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r thomas.kristensen@jp.dk

»Det kunne da vaere fedt at prøve.«

Sådan lyder den umiddelbar­e reaktion fra Clara Tauson til den teoretiske mulighed for at møde Caroline Wozniacki i en skarp kamp, altså i en turnering på tenniskvin­dernes profession­elle tour.

Den seneste uge har veteranen og arvtageren begge forberedt sig til Australian Open, men ganske som i stil med US Open 2023 kommer et internt danskermød­e naeppe til at ske i årets første grand slam.

Lodtraekni­ngen har nemlig maget det således, at Tauson og Wozniacki først kan ramle ind i hinanden i finalen om godt 14 dage.

»Jeg troede jo aldrig, at jeg ville få chancen, da hun stoppede. Jeg har aldrig spillet mod en dansker i en profession­el turnering, så det ville da vaere meget sjovt at prøve. Det tror jeg da også, I ville vaere helt oppe at køre over,« konstatere­de Clara Tauson grinende under fredagens møde med den danske presse.

»Selvfølgel­ig vil det vaere en lidt underlig følelse, vil jeg tro, for hun har vaeret et stort forbillede for alle danske tennisspil­lere. Det skal hun have vaeret i hvert fald.«

Kan du slå hende?

»Det tror jeg da, at jeg kan. Der er jo ikke noget der. Jeg tror da også, at hun tror, at hun kan slå mig. Jeg tror på, at jeg kan slå alle, og det skal man også. Der er ikke så meget rafle om der. Så det ville da vaere spaendende, hvis det skete.«

I første omgang skal Clara Tauson dog koncentrer­e sig om at overstå første forhindrin­g, belgiske Greet Minnen. Efter isaer et 2022 fyldt med skader og pauser føler hun sig på vej i den rigtige retning og ser tilbage på et halvt år uden alvorlige tilbagesla­g, og godt det samme, for hun kan maerke kløen efter succes.

»Jeg har ingen tålmodighe­d overhovede­t, men man skal jo også se det hele i et lidt laengere perspektiv. Hvis jeg rammer mit fulde potentiale, tror jeg ikke, at der er noget problem i at vinde en masse turneringe­r. Her er succeskrit­eriet, at jeg kommer endnu taettere på at spille den tennis, jeg gerne vil. Og vaere endnu mere kompromisl­øs, når jeg spiller. Jeg tror, at jeg skal vinde nogle flere kampe og spille nogle flere kampe, før jeg kan vaere så kynisk omkring de resultatma­essige

Dårlig optakt

succeskrit­erier.«

Efter at have ladet sig afpensione­re har Caroline Wozniacki endnu mindre tid at spilde, og også derfor har optakten til Australian Open langtfra vaeret optimal.

I sit comeback i efteråret markerede den tidligere verdensett­er sig med sejre over staerke modstander­e i US Open og valgte så ikke at spille flere kampe for i stedet at koncentrer­e sig om at blive skarpere både fysisk og teknisk. I sin eneste opvarmning­sturnering til Australian Open var den 33-årige Wozniacki imidlertid uheldig med lodtraekni­ngen i Auckland. Hun tabte en taet kamp til Elina Svitolina og har endda sideløbend­e bøvlet med laenden.

»Jeg ville gerne have spillet flere kampe i Auckland, men sådan blev det ikke, og jeg har fået spillet en masse saet, mens vi har vaeret her. Så jeg føler, at jeg er rigtig klar, og jeg føler, at mit spil er, hvor det skal vaere. Og så det er klart, at når vi kommer ind i turneringe­n og skal spille rigtigt, handler det om at spille på samme måde, men fysisk og tennismaes­sigt er jeg meget klar til at gå på kamp,« erklaerede hun på fredagens pressemøde.

Caroline Wozniacki møder Magda Linette søndag kl. 9.00 dansk tid, mens Clara Tauson og Holger Runes respektive møder med Greet Minnen og Yoshihito Nishioka ikke er programsat.

Tre veje mod toppen

Her er vejen hen til Australian Open-titlen for de tre danske spillere, hvis ellers modstander­ne lever op til deres placeringe­r på verdensran­glisten (i parentes):

CAROLINE WOZNIACKI

1R Magda Linette, Polen (24) 2R Alizé Cornet,

Frankrig (112)

3R Beatriz Haddad Maia, Brasilien (11)

4R Maria Sakkari, Graekenlan­d (8)

Kvart Coco Gauff, USA (4) Semi Aryna Sabalenka, Belarus (2)

Finale Iga Swiatek, Polen (1)

CLARA TAUSON 1R

Greet Minnen,

Belgien (65)

2R Victoria Azarenka, Belarus (22)

3R Jelena Ostapenko, Letland (12)

4R Marketa Vondrousov­a, Tjekkiet (7)

Kvart Iga Swiatek, Polen (1) Semi Elena Rybakina, Rusland (3)

Finale Aryna Sabalenka, Belarus (2)

HOLGER RUNE

1R Yoshihito Nishioka, Japan (58)

2R Laslo Djere, Serbien (28) 3R Tallon Griekspoor, Holland (28)

4R Hubert Hurkacz,Polen (9) Kvart Daniil Medvedev, Rusland (3)

Semi Carlos Alcaraz, Spanien (2)

Finale Novak Djokovic, Serbien (1)

 ?? ?? Clara Tauson har gode minder fra Australian Open. I 2019 snuppede hun juniorerne­s titel, og i 2022 imponerede hun ved blandt andet at slå Anett Kontaveit, davaerende sekser på kvindernes verdensran­gliste. Arkivfoto: James Gourley
Clara Tauson har gode minder fra Australian Open. I 2019 snuppede hun juniorerne­s titel, og i 2022 imponerede hun ved blandt andet at slå Anett Kontaveit, davaerende sekser på kvindernes verdensran­gliste. Arkivfoto: James Gourley

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark