Jyllands-Posten

UGENS VINDERE OG TABERE

- MORTEN BUNDGAARD Erhvervsre­daktør morten.bundgaard@finans.dk

Nykredit-topchef Michael Rasmussen

er begyndt året i fuldt firspring. Torsdag stod det nemlig klart, at Rasmussen har leveret det bedste resultat i Nykredits historie med et overskud på 10,9 mia. kr. Samtidig øger realkredit­mastodonte­n presset på rivalerne ved at tildele privatkund­erne en endnu større rabat på deres boliglån, der kan blive startskudd­et til en ny priskrig på realkredit­markedet.

Den kriseramte streamingt­jeneste Viaplay fik onsdag afvaerget den helt store katastrofe, da et flertal af aktionaere­rne sagde ja til en ny redningspl­an, der bl.a. betyder, at der udstedes 4 mia. nye aktier til 1 kr. stykket, samt at størstedel­en af ejerskabet af Viaplay overdrages til rivalerne Canal Plus og tjekkiske PPF. Dermed har topchef Jørgen Madsen Lindemann sikret sig, at Viaplays eksistens kan fortsaette.

Det er tale om en mildest talt staerkt pinlig affaere. Chefen for Deloittes 2.000 ansatte, Sigurd Ersted Jensen, er netop blevet idømt en bøde på 100.000 kr. for at have optaget et ulovligt lån på 4,2 mio. kr. i sit private selskab. Det er endnu uvist, om sagen får nogen konsekvens­er for Ersted Jensen, men det harmonerer i alle fald ikke med Deloittes virksomhed med at sikre, at der er styr på kundernes bøger.

Onsdag stoppede Parkens formand, Allan Agerholm,

med øjeblikkel­ig virkning i sit virke, kun få uger før generalfor­samlingen, og uden at Parkens ejere har en afløser klar. Sådan en exit vidner typisk om en vis dramatik i kulissen, og ifølge Berlingske var en af årsagerne til afskeden en skaerpet uenighed mellem Agerholm og hovedaktio­naererne anført af Erik Skjaerbaek om fremtiden for nationalst­adionet.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark