Jyllands-Posten

På nogle ruter skal du betale tre gange så meget som for et år siden

Gennemsnit­sprisen på europaeisk­e flybillett­er stiger i forhold til sidste år. Den er nu på et højere niveau end priserne før coronapand­emien, viser et nyt pristjek.

- TOM NØRGAARD

Den gennemsnit­lige pris på flybillett­er fra Billund, Aalborg, Aarhus, Hamborg og København stiger i forhold til sidste år, og er nu også på et højere niveau end priserne før Corona-pandemien Det viser et pristjek på flybillett­er i uge 4, der er foretaget af prissammen­ligningssi­den travelmark­et.dk, som udgiver Dansk Flyprisind­ex.

I visse tilfaelde er der tale om markante prisstigni­nger i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Fra Billund er gennemsnit­sprisen på en flybillet således steget fra kr. 512 til kr. 742 – dvs. en stigning på omkring 44 pct. Flyprisern­e er steget på alle de 10 destinatio­ner, som tjekkes af Dansk Flyprisind­ex. Prisstigni­ngerne varierer fra 10 pct. til hele 178 pct.

Den største stigning fra Billund er på ruten til Rom, hvor billetten i år koster i gennemsnit 705 kr., mens det sidste år var muligt at komme afsted for blot 253 kr., fremgår det af indekset.

Fra København er gennemsnit­sprisen steget fra kr. 387 til kr. 516 – en stigning på 33 pct. Her er prisen er steget på 9 ud af 10 destinatio­ner. Også her er der stor variation i prisstigni­ngerne, som svinger fra 14 pct. til 178 pct sammenlign­et med januar sidste år.

Fra København er den største stigning på ruten til Stockholm, som er blevet 345 kr. dyrere i forhold til sidste år, hvor man kunne flyve mellem de to nordiske hovedstaed­er for bare 190 kr.

Også dyrere end før coronapand­emien

Sammenlign­er man gennemsnit­sprisen for flybillett­er med uge 4 i 2020, som var lige før Coronapand­emien, så er gennemsnit­sprisen fra København steget fra kr. 487 til kr. 516 – en stigning på 6 pct. eller cirka det samme niveau. Fra Billund er gennemsnit­sprisen steget fra kr. 603 til kr. 742, hvilket er en stigning på 23 pct.

»Det lyder som solide prisstigni­nger, men mange flypriser til europaeisk­e destinatio­ner er i forvejen ganske lave. Derfor er min vurdering, at de højere flypriser ikke skraemmer de rejsende, for det er fortsat meget billigt at flyve til forskellig­e storbyer i Europa. For eksempel kan man komme til både London og Wien t/r for mellem 200-300 kr. og til Rom, Prag eller Berlin for mellem 400-500 kr. t/r, « påpeger Ole Stouby, der er direktør for prissammen­ligningssi­den Travelmark­et.

Her fremgår det i øvrigt, at der er enkelte undtagelse­r fra den overordned­e tendens: Det er nemlig blevet en anelse billigere at flyve fra København til Barcelona og fra Hamborg til Wien.

De naevnte priser gaelder for returrejse­r på økonomikla­sse og er gaeldende fra den naevnte afrejseluf­thavn.

Priserne er inklusive skatter og afgifter, men eksklusive saerlige tillaeg for ekstra bagage, prioritets check-in, kreditkort­gebyr etc.

Dansk Flyprisind­ex udgives hver fjerde uge af prissammen­ligningssi­den travelmark­et.dk og er baseret på en oversigt over de billigste flybillett­er t/r til de ti mest populaere europaeisk­e og oversøiske destinatio­ner.

Mange flypriser til europaeisk­e destinatio­ner er i forvejen lave. Derfor er min vurdering, at de højere flypriser ikke skraemmer. Ole Stouby, direktør Travelmark­et

 ?? ?? Det er blevet betragteli­gt dyrere at flyve fra Billund til Rom sammenlign­et med for et år siden. Foto: Getty Images
Det er blevet betragteli­gt dyrere at flyve fra Billund til Rom sammenlign­et med for et år siden. Foto: Getty Images

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark