Jyllands-Posten

Nyhedsquiz­zen

-

Bokseren Ayub Kalule begejstred­e 1. i 1970’erne og 1980’erne det danske boksepubli­kum med sin eminente kunnen. Forleden fyldte han 70 år. Kalule bor i dag i det afrikanske land, han blev født i. Hvilket land?

A. B. C.

Uganda Kenya Sydafrika

Partistift­er og formand Pernille 2.

Vermund anbefaler at opløse partiet Nye Borgerlige, så der bliver faerre borgerlige partier. Hvilket år stiftede Vermund, sammen med

Peter Seier Christense­n, partiet?

A. 2005 B. 2010 C. 2015

Det var en rørt Lasse Svan, der 3.

forleden blev optaget i Sportens Hall of Fame ved Sport 2023-showet i Boxen i Herning. Lasse Svan har vaeret med til at vinde både EM, VM og OL. Hvilken sport?

A. Fodbold B. Håndbold C. Volleyball

Kong Harald i Norge har udtalt, at 4.

enten er han konge, eller også er han død. Hvor stor en andel af det norske folk svarer i en undersøgel­se, at landets kong Harald bør sidde på tronen livet ud?

A. 43,5 pct. B. 53,5 pct. C. 63,5 pct.

Mens dele af detailhand­len

5. melder om svaekkede salgstal, så kan Matas Group rapportere om større vaekst end forventet i koncernens 260 butikker på tvaers af hele landet.

Hvornår blev kaeden grundlagt?

A. 1929 B. 1949 C. 1969

6.

dette kultband fra 90’erne nu faerdige med at optraede, annoncered­e trommeslag­er Brad Wilk forleden på Instagram. Hvilket band?

A. Rage Against The Machine B. Kid Creole and The Coconuts C. Talking Heads

Bilen bliver en bedre og bedre

7. forretning i forhold til bus og tog. En opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at det i dag koster 24,9 pct. mere at køre i egen bil, end det gjorde i december 2008. Hvad er prisen for at tage bus, tog, s-tog eller metro steget med i samme periode?

A. B. C.

25,8 pct. 30,1 pct. 35,3 pct.

I denne sportsgren er det

8. blevet vedtaget, at profession­elle udøvere fra 2028 skal spille med en anden type bolde end i dag, hvilket møder modstriden­de holdninger. Hvilken sport?

A. B. C.

Golf

Tennis Basketball

Bystyret i denne hovedstad vil 9.

navngive en ny gade efter rockmusike­ren David Bowie – otte år efter sangerens død. I hvilken hovedstad ligger den 50 meter lange gade?

A. B. C.

London Paris Helsinki

38 danske medier har fået 10.

adgang til at daekke de historiske begivenhed­er i forbindels­e med dronning Margrethes abdikation. Internatio­nale medier som BBC, New York Times og The Guardian har også meldt sig på banen. Hvor mange udenlandsk­e medier har i alt fået akkrediter­inger?

A. 39 B. 59 C. 79

Af Bibliotek og Research i JP/Politikens Hus

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark