Jyllands-Posten

Modstander­ne vil helt klart bide maerke i den melding

Caroline Wozniacki har holdt turnerings­fri i fire måneder, og den selvvalgte kamppause har åbenbart haft den ønskede virkning.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r thomas.kristensen@jp.dk

Søndagens vigtigste markering fra Caroline Wozniackis side kom ikke på banen. Så langt fra – af to grunde. For det første behøvede hun aldrig at komme helt op i gear og kunne endda tillade sig at køre med en halvsløj serv uden at vaere i fare for at snuble mod Magda Linette, der tilmed måtte traekke sig med en skade ved stillingen 2-6, 0-2.

For det andet var både hun og Piotr Wozniacki, hendes far og traener, usaedvanli­gt ligefremme i deres udtalelser efter den vellykkede premiere på Australian Open.

I optakten til årets første grand slam havde den tidligere verdensett­er kun fået en turnerings­kamp og havde tilmed bøvlet med laenden, så Piotr Wozniacki blev spurgt til fornemmels­en af datterens niveau i forhold til US Open 2023, hvor hun i sit comebacks blot tredje turnering nåede fjerde runde og chokerede alle med sine praestatio­ner mod absolutte topspiller­e:

»Jeg vil bare sige på den måde, at hun spiller langt bedre end i New York. 100 procent. Hun har vist de ting på traeningsa­nlaegget, hun har vist det hér i forberedel­sen. Hun har spillet halvandet saet med topspiller­e, ikke mod kvalifikat­ionspiller­e eller hittingpar­tnere. Hun har spillet mod meget kvalificer­ede spillere, som røg til venstre og højre. Hun servede. Hun vandt meget, ikke nemt, men hun vandt alle saettene. Hun har vist niveauet, så jeg er ikke nervøs.«

Ikke noget fedtspil

På det obligatori­ske pressemøde blev den tidligere verdensett­er spurgt til den udmelding, og der var ikke noget med at fedtspille og forsøge at laegge en daemper på forventnin­gerne ud ad til.

»Jeg synes også, at jeg er meget bedre, end jeg var til US Open. Det er anderledes at spille traeningsk­ampe end rigtige kampe, men i traeningsk­ampene har jeg altså kørt folk over. Og det siger jeg på en meget positiv måde, fordi jeg føler virkelig, at jeg rammer den så rent, som jeg har gjort. Og spiller så godt, som jeg har gjort,« fastslog Caroline Wozniacki.

»Men det er klart, når man ikke har spillet rigtige kampe, skal man lige ind i det igen og finde rytmen. Så jeg håber da på, at jeg kan vise det, som turneringe­n fortsaette­r. At jeg kan køre på og kan spille bedre og bedre for hver kamp.«

Du overrasked­e jo mange til US Open med det niveau, du havde der. Er du selv overrasket overfor, hvor godt du så egentlig er blevet på så relativt kort tid?

»Nej, ikke rigtigt. Jeg tror, at grunden til, at jeg følte mig klar til at give den en chance til, var, at mit niveau er højt, og at det kun kunne blive endnu højere, hvis jeg begyndte at køre på og traene hårdt. Og så tror jeg, at det, at jeg mentalt har haft den frihed i nogle år, hvor jeg har fået lov til at slappe af og se tingene fra et andet perspektiv, kan jeg bruge til min fordel. Fordi jeg er blevet aeldre, fordi jeg har laert af de ting, jeg har gjort i løbet af min karriere, at jeg kan bruge den erfaring.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark